Verkkokoulutus

PAMilla on useita verkkokursseja jäsenille. Verkossa voi opiskella juuri silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Verkkokoulutukset ovat PAMin jäsenille maksuttomia! Verkko-opiskeluun tarvitset joko tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen ja nettiyhteyden. PAM lisää verkkokoulutustarjontaa jatkuvasti, seuraa koulutussivujamme. Vuoden 2020 verkkokurssit ovat nähtävissä PAMin tapahtumakalenterissa.

Päivitämme ja lisäämme tarjontaa kevään aikana, joten seuraile ilmoittelua täällä ja somessa!

Verkkokurssit kaikille jäsenille
Sisäisen motivaation johtaminen - webinaari
Miten voisit nukkua paremmin, osa 2-webinaari
Työhaastattelu-webinaari
Minustako Pomo?
Relaa ruokapöydässä
Vaihtaisinko alaa?

Taitava Työnhakija I-IV -verkkokurssit PAMin jäsenille
Webinaari: Kaupan TES info - keskeisimmät muutokset
Webinaari: Kiinteistöpalvelualan TES info - keskeisimmät muutokset
Uhkaava asiakastilanne
Working life ABC online

Verkkokurssit aktiiveille:

Teemawebinaarit
TES-perehdytykset
Viestintävalmennus: Sano sopivan suoraan ja lempeästi - etäkoulutus (3.osaa)
Erimielisyysmuistio tutuksi
Paikallinen sopiminen
Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perehdytys
Kokoustekniikka

 

Verkkokurssit kaikille jäsenille:
 

Kehity työssäsi PAM Urapalvelun avulla
PAMin jäsenenä saat tukea ja sparrausta työelämään, omaan työuraan ja työnhakuun verkossa toimivan PAM Urapalvelun kautta. Urapalvelussa voit osallistua webinaareihin, katsoa videoita ja saada henkilökohtaista työnhakuvalmennusta puhelimen ja verkkotyövälineiden kautta. Lisätietoja tästä.

 

 

Minustako Pomo?
3.6. klo 18
Pohditko etenemistä työelämässä? Houkutteleeko esihenkilön työ sinua? Esihenkilön työn myötä työnkuvasi muuttuu: sinulla on vastuu mm. johtaa, huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista ja puuttua ongelmiin. Osa kokee esihenkilötehtävät painajaismaisiksi ja osa taas nauttii niistä suunnattomasti. Webinaarissa käydään läpi, mitä ”pomon” työ vaatii ja millaiset ominaisuudet ovat vahvuuksia tässä työssä. Ilmoittaudu Urapalvelussa ennen webinaaria.

Relaa ruokapöydässä
10.6. klo 18
Syömisen ei tarvitse olla vaikeaa. Keholle ja mielelle hyvää tekevä ruokailu ei vaadi huippukokin ammattitaitoa eikä tutkijan tietämystä. Webinaarissa käydään läpi, mitä lautaselle kannattaa pinota, ruokakaappiin jemmata ja miten pyörittää arjen ruokasirkusta mahdollisimman tehokkaasti. Keholle sopivat annoskoot taas löytyvät tutustumalla syömisen taitoihin. Silloin ei tarvita kaloritietoja tai ruokagrammojen punnitsemista.  Ilmoittaudu Urapalvelussa ennen webinaaria.

Vaihtaisinko alaa?
10.6. KLO 15:00
Pohditko alan vaihtoa? Suomessa tutkintoon johtava koulutus on ilmaista, mutta moni aikuisena opiskelua pohtiva miettii, miten pärjätä taloudellisesti opintojen aikana. Webinaarissa käydään läpi erilaisia rahoitusmahdollisuuksia omaehtoisesta opiskelusta aikuiskoulutukeen.
Mitä sitten opiskelisin ja missä? Perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto, ammattikorkeakoulu- vai ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Entäpä yliopisto? Webinaarissa saat apua tutkintoviidakon selvittämiseen ja löydät oman tutkintosi.
Entäpä, jos et haluakaan opiskella tutkintoa? Haluat vain ”kevyttä päivitystä” osaamiselleni? Mitä erilaisia tapoja on suorittaa opintoja? Mitä eroa on monimuoto-opiskelulla, verkko-opiskelulla, lähiopiskelulla ja oppisopimuksella? Webinaarin jälkeen sinun ei tarvitse enää pähkäillä näiden kanssa, vaan voit valita sinulle sopivimman opiskelumuodon.  Ilmoittaudu Urapalvelussa ennen webinaaria.

 

Taitava Työnhakija I-IV -verkkokurssit PAMin jäsenille
Kurssit ovat työllistymistä tukevaa, itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit kehittää työnhakutaitojasi ja hioa työnhaun asiakirjojasi, olitpa sitten työtön tai työssä oleva työnhakija. Saat neuvoja mm. oman video-cv:n tekemiseen ja vinkkejä miten hyödyntää erilaisia työnhakukanavia. Verkkokurssien toteutuksesta vastaa UP!Partners Oy. Kursseille voi ilmoittautua ja ne tehdään PAM Urapalvelussa. Lisätietoja tästä.

Webinaari: Kaupan TES info - keskeisimmät muutokset
Webinaari on suunnattu kaikille PAMin jäsenille ja luottamushenkilöille, jotka työskentelevät kaupan alalla. TES infossa käydään läpi kaupan TESsin keskeisimmät muutokset. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, nettiyhteyden sekä kuulokkeet tai kaiuttimen. Webinaari järjestetään TEAMS sovelluksella (ilmainen ja voi ladata etukäteen). Maksimiosallistujamäärä per webinaari (yhteyksien toimivuuden takaamiseksi) on 80hlö.

pe 17.4. klo 10 – 12 ilmoittaudu mukaan täältä  torstaihin 16.4. klo 12 mennessä.
ke 22.4. klo 15 -17 ilmoittaudu mukaan  täältä  maanantaihin 20.4. klo 12 mennessä.
to 29.4. klo 10 -12  ilmoittaudu mukaan täältä maanantaihin 27.4. klo 12 mennessä.

Webinaari: Kiinteistöpalvelualan TES info - keskeisimmät muutokset
Webinaari on suunnattu kaikille PAMin jäsenille ja luottamushenkilöille, jotka työskentelevät kiinteistöpalvelualalla. TES infossa käydään läpi KIPA TESsin keskeisimmät muutokset. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, nettiyhteyden sekä kuulokkeet tai kaiuttimen. Webinaari järjestetään TEAMS sovelluksella (ilmainen ja voi ladata etukäteen).

ti 28.4. klo 10 – 12 ilmoittaudu mukaan täältä  maanantaihin 27.4.. klo 12 mennessä.
ti 5.5. klo 15 -17 ilmoittaudu mukaan  täältä  maanantaihin 4.5. klo 12 mennessä.
 

Uhkaava asiakastilanne
Uhkaava asiakastilanne -verkkokurssi on PAMin ja Kaupan liiton yhteistyössä tehty itseopiskelukurssi, jolla voit opetella vaikeiden asiakastilanteiden hallintaa ja ennakointia. Kurssille ilmoittaudutaan PAMin tapahtumakalenterin kautta. Ilmoittautumisen vahvistusviestissä on linkki kurssiin. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Working life ABC online
Working life ABC online on englanninkielinen verkkokurssi, jossa käydään läpi työelämän perusasiat. Kurssi on osittain ohjattua ja kurssille otetaan keväisin ja syksyisin kaksi ryhmää. Kurssin kesto on noin kolme viikkoa ja opiskella voi omaan tahtiin milloin itselle sopii. Ilmoittautuminen 1.4. mennessä tapahtumakalenterin kautta.

Verkkokurssit aktiiveille:

Teemawebinaarit
Peruskurssin käyneille luottamushenkilöille on tarjolla myös teemawebinaareja ympäri vuoden. Teemawebinaarit ovat torstaisin klo 10-12. Ilmoittautumiset viikkoa ennen webinaaria kurssikalenterin kautta. Ajankohtaiset aiheet tarkentuvat lähempänä webinaaria. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, nettiyhteyden sekä kuulokkeet tai kaiuttimen. Webinaarit järjestetään Skype tai Teams-sovelluksella.

16.4.   Työoikeuden ajankohtaiset (huom. muuttunut päivä)
Vetäjänä Suvi Vilches, aiheena sairastaminen ja työsuhteen päättäminen terveydellisistä syistä.
Ilmoittaudu 14.4. mennessä täältä.
7.5.   Työsuojelun ajankohtaiset
Korona ja työsuojelu– vetäjänä PAMin työympäristöasiantuntija Merja Vihersalo
ilmoittaudu 5.5. mennessä täältä.
3.9.   Luottamushenkilö ja tietosuoja ilmoittaudu täältä.
8.10. Työoikeuden ajankohtaiset
5.11. Työsuojelun ajankohtaiset

TES-perehdytykset (kaupan ala, kiinteistöpalveluala, MaRaVa-ala)
Itseopiskeltavat TES-verkkokurssit luottamushenkilöille. Ota työehtosopimus haltuun vaikka pala kerrallaan. Kurssit sopivat sekä TES-asioissa aloitteleville että niissä kertausta kaipaaville. Lisätietoja tästä. Ilmoittautuminen TES-perehdytyksiin tapahtumakalenterin kautta.

Viestintävalmennus: Sano sopivan suoraan ja lempeästi –etäkoulutus (3.osaa)
Miten olla tarpeeksi suora ja vakuuttava, mutta samalla rakentava ja lempeä? Viestinnän haaste, johon törmäämme niin töissä, kotona kuin vapaa-ajalla. Etäkoulutuksessa perehdymme omiin vahvuuksiimme viestijöinä ja kuuntelijoina, tutkimme toimivan vuorovaikutuksen elementtejä esimerkiksi asiakasviestintätilanteissa, opettelemme ottamaan puheeksi ja antamaan kannustavaa ja kehittävää palautetta.

ti 5.5. klo 13-16
ke 6.5. klo 13-16
ti  12.5. klo 13-16

Ilmoittaudu viimeistään 1.5. PAMin tapahtumakalenterin kautta täältä

Kurssi toteutetaan etäyhteydellä ja se sisältää vuorovaikutusta, ryhmä- ja yksilötehtäviä, keskustelua ja lyhyitä luennonomaisia johdatteluja kurssin aiheisiin.
Kurssia ohjaa vuorovaikutuskouluttaja ja puhevalmentaja Terhi Meriläinen.

 

Erimielisyysmuistio tutuksi
Itseopiskeltava verkkokurssi luottamusmiehille. Kurssilla käydään läpi erimielisyysmuistion laatimiseen liittyvät asiat. Tutustut siihen, miten erimielisyyksien sopimisen prosessi työpaikalla etenee. Saat myös käsityksen, milloin erimielisyysmuistion tekeminen on tarpeen sekä käytännön ohjeita sen tekemiseen. Ilmoittautuminen tapahtumakalenterin kautta.

Paikallinen sopiminen
Itseopiskeltava verkkokurssi luottamushenkilöille. Kurssilla käydään läpi, mitä paikallisella sopimisella tarkoitetaan. Kurssiaineisto tutustuttaa sinut paikallisen sopimisen tasoihin, sopimuksen laatimiseen liittyvään juridiikkaan ja siihen, kuinka sopimus tulee käytännössä tehdä. Saat myös käsityksen siitä, miten paikallisen sopimisen prosessi työpaikalla etenee.
Ilmoittaudu kurssille tapahtumakalenterin kautta.

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perehdytys
Tutustu luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin verkossa tehtävän perehdytysmateriaalin avulla. Materiaali on suunnattu juuri tehtävään valituille luottamushenkilöille, mutta sopii myös asioiden kertaukseen hieman kokeneemmillekin luottamushenkilöille. Lisätietoja tästä tai ilmoittaudu suoraan mukaan PAMin koulutuskalenterin kautta täältä.

Kokoustekniikka
Itsenäisesti opiskeltava verkkokoulutus PAMin aktiiveille, jotka haluavat päivittää kokoustoiminnan tietojaan ja taitojaan. Koulutuksen löydät PAMin aktiivien sivuilta. Lisätietoja tästä.

PAMin aktiivien-tietopankki
PAMin www-sivuille koottua hyödyllistä tietoa PAMin luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja muille aktiiveille. Tietopankkiin tästä.

Muuta kurssitarjontaa

Työ sujuvaksi!
Työ sujuvaksi! -materiaali antaa tietoa ja työkaluja perustaitojen turvaamiseen työelämässä. Monipuoliset apuvälineet voivat auttaa niitä, joilla on puutteita perustaidoissa. Tutustu materiaaliin täällä.

Työhyvinvoinnin jäljillä
Työhyvinvoinnin jäljillä -materiaali kuvaa työhyvinvointia ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Ihminen voi hyvin, kun hänen tarpeensa ovat riittävästi tyydytettyjä. Materiaali sisältää myös tehtäviä. Tutustu materiaaliin täällä.

Ossi
Ossi on osaamisen arvioinnin peli, joka auttaa ikääntyviä työntekijöitä tunnistamaan taitonsa ja kehittämiskohteensa. Tutustu peliin täällä.

 

Työelämän pelisäännöt
Työelämään juuri siirtynyt nuori on usein tietämätön työntekijän oikeuksista ja velvoitteista. Itse opiskeltava verkkoaineisto selvittää käytännönläheisesti palkansaajan oikeusturvan kannalta olennaisia kysymyksiä. Löydät aineiston tästä linkistä.

Suomea työssä
Haluatko opiskella lisää suomenkieltä? Kurssi sopii sinulle, jos puhut jo vähän suomea (taso A.1.3.) ja haluat oppia, mitä työpaikalla tavallisesti puhutaan esim. siivoustyössä. Itse opiskeltava verkkokurssi toimii tukena myös työn haussa. Kurssin löydät tästä linkistä.

Työturvallisuuskeskuksen Työhyvinvoinnin sparraustunnit

Tutustu alla oleviin koulutuksiin tarkemmin klikkaamalla nimeä. Ilmoittautuminen tarkemman esittelyn yhteydessä TTK:n sivujen kautta.

Sparraustuntien aiheet:

27.10. Työyhteisösovittelu tutuksi -verkkoluento
Lisätietoa ja ilmoittautuminen

 

Uusimmat

Suosituimmat