Verkkokoulutus

PAMilla on useita verkkokoulutuksia jäsenille. Verkossa voit opiskella juuri silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Verkkokoulutukset ovat PAMin jäsenille maksuttomia! Verkko-opiskeluun tarvitset joko tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen ja nettiyhteyden. PAM lisää verkkokoulutustarjontaa jatkuvasti, seuraa koulutussivujamme. Vuoden 2020 verkkokurssit ovat nähtävissä PAMin tapahtumakalenterissa.

Päivitämme ja lisäämme tarjontaa kevään aikana, joten seuraile ilmoittelua täällä ja somessa!

Verkkokurssit kaikille jäsenille
Joukkohenkeä työyhteisöön 
Neuvottelutaidot

Yrittämisen eri muodot
Taitava Työnhakija I-IV -verkkokurssit PAMin jäsenille
Uhkaava asiakastilanne
Working life ABC online

Verkkokurssit aktiiveille:

Teemawebinaarit
TES-perehdytykset
Erimielisyysmuistio tutuksi
Paikallinen sopiminen
Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perehdytys
Kokoustekniikka

 

Verkkokurssit kaikille jäsenille:
 

Kehity työssäsi PAM Urapalvelun avulla
PAMin jäsenenä saat tukea ja sparrausta työelämään, omaan työuraan ja työnhakuun verkossa toimivan PAM Urapalvelun kautta. Urapalvelussa voit osallistua webinaareihin, katsoa videoita ja saada henkilökohtaista työnhakuvalmennusta puhelimen ja verkkotyövälineiden kautta. Urapalvelun webinaarien tallenneet voit katsoa silloin, kun sinulle parhaiten sopii! Talleenteet lisätään Urapalveluun webinaarin jälkeisenä päivänä ja ne on katsottavissa videokirjaston kautta. Urapalveluun kirjaudut mobiilivarmenteella tai omilla pankkitunnuksillasi. Lisätietoja tästä.

Joukkohenkeä työyhteisöön
26.8. klo 18
Tässä webinaarissa pureudutaan joukkuehengen ytimeen ja tutkitaan ja opitaan yhdessä, miten tehtävätavoitteen lisäksi sosiaalinen tavoite on merkittävä osa sitä, millaiseksi koemme elämämme ja miten voimme energisoitua toinen toisistamme

Ilmoittaudu Urapalveluissa ennen webinaaria. Tallenne katsottavissa webinaarin jälkeisenä päivänä Urapalvelun videokirjastossa. 

Neuvottelutaidot

2.9. klo 18
Tuntuuko sinusta, että jotkut saavat enemmän kuin toiset? Usein hyvä neuvottelija saa juuri sen, mitä haluaa. Jokainen voi kehittää omia neuvottelutaitojaan, sillä sinäkin tarvitset niitä päivittäin. Eri tilanteissa, eri ihmisten kanssa tarvitaan erilaisia neuvottelutaitoja. Webinaarissa opit, miten valmistautua neuvotteluun ja miten toimia itse neuvottelutilanteessa. 

Ilmoittaudu Urapalveluissa ennen webinaaria. Tallenne katsottavissa webinaarin jälkeisenä päivänä Urapalvelun videokirjastossa. 

Yrittämisen eri muodot
16.9. klo 15
Pohditko yrittäjäksi lähtemistä? Ennen kuin teet ratkaisevia liikkeitä, selvitä itsellesi, millainen yrittämisen tapa toimii sinulle parhaiten. Yrittäjämäistä toimintaa voi toteuttaa niin itsenäisenä ammatinharjoittajana kuin osakeyhtiön kauttakin. Työosuuskunnan kautta yrittäminen on monelle vierasta ja siihen kannattaa ehdottomasti tutustua. Yrittäjäksi lähtevä pohtii ymmärrettävästi taloudellista riskiä ja mitä jos toiminta ei kannata. Yrittäjänä kun et ole oikeutettu samanlaiseen työttömyysturvaan kuin palkansaaja. Mitä, jos tämä olisikin mahdollista?
Webinaarissa saat vinkkejä eri yrittäjyyden muotoihin, myös työttömyysturvan näkökulmasta. Tule mukaan webinaariin ja kuulet miten. Lisäksi saat vinkkejä, mistä saada apua yrittäjyyden alkutaipaleella, miten markkinoida omaa palveluaan ja miten hinnoitella oikein. 

Ilmoittaudu Urapalveluissa ennen webinaaria. Tallenne katsottavissa webinaarin jälkeisenä päivänä Urapalvelun videokirjastossa. 

 

Taitava Työnhakija I-IV -verkkokurssit PAMin jäsenille
Kurssit ovat työllistymistä tukevaa, itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristössä. Voit kehittää työnhakutaitojasi ja hioa työnhaun asiakirjojasi, olitpa sitten työtön tai työssä oleva työnhakija. Saat neuvoja mm. oman video-cv:n tekemiseen ja vinkkejä miten hyödyntää erilaisia työnhakukanavia. Verkkokurssien toteutuksesta vastaa UP!Partners Oy. Kursseille voi ilmoittautua ja ne tehdään PAM Urapalvelussa. Lisätietoja tästä.

 

Uhkaava asiakastilanne
Uhkaava asiakastilanne -verkkokurssi on PAMin ja Kaupan liiton yhteistyössä tehty itseopiskelukurssi, jolla voit opetella vaikeiden asiakastilanteiden hallintaa ja ennakointia. Kurssille ilmoittaudutaan PAMin tapahtumakalenterin kautta. Ilmoittautumisen vahvistusviestissä on linkki kurssiin. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Working life ABC online
Working life ABC online on englanninkielinen verkkokurssi, jossa käydään läpi työelämän perusasiat. Kurssi on osittain ohjattua ja kurssille otetaan keväisin ja syksyisin kaksi ryhmää. Kurssin kesto on noin kolme viikkoa ja opiskella voi omaan tahtiin milloin itselle sopii. Ilmoittautuminen 1.4. mennessä tapahtumakalenterin kautta.

Verkkokurssit aktiiveille:

Teemawebinaarit
Peruskurssin käyneille luottamushenkilöille on tarjolla myös teemawebinaareja ympäri vuoden. Teemawebinaarit ovat torstaisin klo 10-12. Ilmoittautumiset viikkoa ennen webinaaria kurssikalenterin kautta. Ajankohtaiset aiheet tarkentuvat lähempänä webinaaria. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, nettiyhteyden sekä kuulokkeet tai kaiuttimen. Webinaarit järjestetään Skype tai Teams-sovelluksella.

3.9.   Luottamushenkilö ja tietosuoja ilmoittaudu täältä.
8.10. Työoikeuden ajankohtaiset
5.11. Työsuojelun ajankohtaiset

TES-perehdytykset (kaupan ala, kiinteistöpalveluala, MaRaVa-ala)
Itseopiskeltavat TES-verkkokurssit luottamushenkilöille. Ota työehtosopimus haltuun vaikka pala kerrallaan. Kurssit sopivat sekä TES-asioissa aloitteleville että niissä kertausta kaipaaville. Lisätietoja tästä. Ilmoittautuminen TES-perehdytyksiin tapahtumakalenterin kautta.

Erimielisyysmuistio tutuksi
Itseopiskeltava verkkokurssi luottamusmiehille. Kurssilla käydään läpi erimielisyysmuistion laatimiseen liittyvät asiat. Tutustut siihen, miten erimielisyyksien sopimisen prosessi työpaikalla etenee. Saat myös käsityksen, milloin erimielisyysmuistion tekeminen on tarpeen sekä käytännön ohjeita sen tekemiseen. Ilmoittautuminen tapahtumakalenterin kautta.

Paikallinen sopiminen
Itseopiskeltava verkkokurssi luottamushenkilöille. Kurssilla käydään läpi, mitä paikallisella sopimisella tarkoitetaan. Kurssiaineisto tutustuttaa sinut paikallisen sopimisen tasoihin, sopimuksen laatimiseen liittyvään juridiikkaan ja siihen, kuinka sopimus tulee käytännössä tehdä. Saat myös käsityksen siitä, miten paikallisen sopimisen prosessi työpaikalla etenee.
Ilmoittaudu kurssille tapahtumakalenterin kautta.

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen perehdytys
Tutustu luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin verkossa tehtävän perehdytysmateriaalin avulla. Materiaali on suunnattu juuri tehtävään valituille luottamushenkilöille, mutta sopii myös asioiden kertaukseen hieman kokeneemmillekin luottamushenkilöille. Lisätietoja tästä tai ilmoittaudu suoraan mukaan PAMin koulutuskalenterin kautta täältä.

Kokoustekniikka
Itsenäisesti opiskeltava verkkokoulutus PAMin aktiiveille, jotka haluavat päivittää kokoustoiminnan tietojaan ja taitojaan. Koulutuksen löydät PAMin aktiivien sivuilta. Lisätietoja tästä.

PAMin aktiivien-tietopankki
PAMin www-sivuille koottua hyödyllistä tietoa PAMin luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja muille aktiiveille. Tietopankkiin tästä.

Muuta kurssitarjontaa

Työ sujuvaksi!
Työ sujuvaksi! -materiaali antaa tietoa ja työkaluja perustaitojen turvaamiseen työelämässä. Monipuoliset apuvälineet voivat auttaa niitä, joilla on puutteita perustaidoissa. Tutustu materiaaliin täällä.

Työhyvinvoinnin jäljillä
Työhyvinvoinnin jäljillä -materiaali kuvaa työhyvinvointia ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Ihminen voi hyvin, kun hänen tarpeensa ovat riittävästi tyydytettyjä. Materiaali sisältää myös tehtäviä. Tutustu materiaaliin täällä.

Ossi
Ossi on osaamisen arvioinnin peli, joka auttaa ikääntyviä työntekijöitä tunnistamaan taitonsa ja kehittämiskohteensa. Tutustu peliin täällä.

 

Työelämän pelisäännöt
Työelämään juuri siirtynyt nuori on usein tietämätön työntekijän oikeuksista ja velvoitteista. Itse opiskeltava verkkoaineisto selvittää käytännönläheisesti palkansaajan oikeusturvan kannalta olennaisia kysymyksiä. Löydät aineiston tästä linkistä.

Suomea työssä
Haluatko opiskella lisää suomenkieltä? Kurssi sopii sinulle, jos puhut jo vähän suomea (taso A.1.3.) ja haluat oppia, mitä työpaikalla tavallisesti puhutaan esim. siivoustyössä. Itse opiskeltava verkkokurssi toimii tukena myös työn haussa. Kurssin löydät tästä linkistä.

Työturvallisuuskeskuksen Työhyvinvoinnin sparraustunnit

Tutustu alla oleviin koulutuksiin tarkemmin klikkaamalla nimeä. Ilmoittautuminen tarkemman esittelyn yhteydessä TTK:n sivujen kautta.

Sparraustuntien aiheet:

27.10. Työyhteisösovittelu tutuksi -verkkoluento
Lisätietoa ja ilmoittautuminen

 

Uusimmat

Suosituimmat