Muokattu: 02.05.2019 - 08:39

Avainsanat: Edunvalvonta, Kiinteistönhuolto, Palkka, Siivous, Koulutus, Palkkataulukko

Usein kysytyt kysymykset kiinteistöpalvelualalla

1. Koska loppupalkka pitää maksaa työsuhteen päättyessä?

Työehtosopimuksen mukaan loppupalkka on maksettava 10. kalenteripäivänä työsuhteen päättymisestä, mikäli työntekijä on toimittanut kaikki palkan maksamiseen tarvittavat tiedot.

10 kalenteripäivän laskeminen alkaa työsuhteen päättymisen jälkeisestä päivästä ja loppupalkka on oltava maksettuna 10 päivänä. Mikäli 10. kalenteripäivä osuu sellaiselle päivälle, mikä ei ole pankkipäivä, on loppupalkka maksettava lähinnä edeltävänä arkipäivänä.

2. Mitä palkkaa minulle pitäisi maksaa?

Kiinteistöpalvelualan työntekijöiden palkka määräytyy työtehtävän vaativuuden mukaan. Tehtävien vaativuusarviointi tehdään yhdessä työnantajan ja luottamusmiehen kanssa. Vaativuutta arvioidaan tehtävän vaatiman osaamisen, vuorovaikutuksen, vastuun ja olosuhteiden perusteella. Vaativuusarvion antamien pisteiden perusteella määräytyy tehtävän vaativuusryhmä ja palkka. Työnantajan on esitettävä työntekijälle hänen työtehtäviensä vaativuusarvioinnit ja niiden mukaan muodostuva palkka. Ilman näitä tietoja ei ”oikeata” palkkaa voida määrittää.

Tehtäväkohtaisen palkan lisäksi työntekijälle maksetaan koulutuslisää. Koulutuslisän suuruus on perustutkinnosta 2 %, ammattitutkinnosta 3 % ja erikoisammattitutkinnosta 5 %. Koulutuslisä maksetaan vain ylimmästä suoritetusta tutkinnosta.

3. Kuuluuko työntekijälle eritelisä?
Eritelisästä, eli ulosteen, oksennuksen ja veren siivouksesta, ei työehtosopimuksessa ole sovittua korvaussummaa. Uuden 1.2.2018 voimaan astuneen työehtosopimuksen mukaan eritelisän maksamisesta sovitaan paikallisesti.
Mikäli tästä ei päästä sopimukseen työnantajan kanssa, tämä kannattaa ottaa aina esille ja asettaa siitä sopiminen ehdoksi, kun työnantaja tekee aloitteen jonkin muun asian sopimisesta paikallisesti.

Uusimmat

Suosituimmat