Muokattu: 04.12.2019 - 14:58

Avainsanat: Työsuojeluvaltuutettu

Työsuojeluvaltuutetun valinta

Työsuojeluvaltuutettu edustaa työntekijöitä turvallisuutta ja terveellisyyttä koskevissa asioissa. Työntekijät valitsevat työsuojeluvaltuutetun keskuudestaan. Työsuojeluvaltuutettu on lain mukaan valittava työpaikoille, joilla työskentelee säännöllisesti yli 10 työntekijää, mutta pienemmilläkin työpaikoilla on oikeus valita jos työntekijät haluavat.

Jokaisella on oikeus asettua ehdokkaaksi työsuojeluvaltuutetun valinnoissa ja osallistua työpaikkansa työsuojeluvaltuutetun valintaan jäsenyydestä riippumatta.

Pamilainen työsuojeluvaltuutettu saa kuitenkin PAMin tarjoamaa jatkuvaa työsuojelukoulutusta ja hänellä on mahdollisuus olla aktiivisesti mukana palvelualojen työsuojeluyhteistyössä eri tahojen kanssa. Siksi on tärkeää saada kaikille palvelualan työpaikoille juuri pamilainen työsuojeluvaltuutettu.

Ehdokasasettelu

Valinta käynnistyy ehdokasasettelulla vähintään 14 vuorokautta ennen valintaa. Ehdokkaat ilmoitetaan vaalitoimikunnalle sovittuun määräaikaan mennessä. Lisätietoa täällä.

Valinnat

Valintatavoista löydät lisätietoa työsuojeluvaalit-sivuilta.

Valinnasta ilmoittaminen

Vaalitoimikunta toimittaa työsuojeluvalinnoista tehdyn pöytäkirjan työnantajalle. Työnantaja ilmoittaa valinnoista Työturvallisuuskeskuksen työsuojeluhenkilörekisteriin, www.ttk.fi

Vaalitoimikunnan tulee ilmoittaa valinnoista myös PAMiin tällä lomakkeella. Ilmoitus on tärkeä, sillä PAM järjestää työsuojeluvaltuutetuille ja varavaltuutetuille koulutusta, tilaisuuksia ja tekee alakohtaista työympäristöön liittyvää materiaalia. PAMin aluetoimistoista saa tukea ja neuvoja valintojen järjestämisessä.

Työsuojeluvaalit-sivulta löydät työsuojeluvaltuutetun valintaan liittyvät ohjeet ja muuta materiaalia.

Uusimmat

Suosituimmat