Muokattu: 28.04.2020 - 16:23

Avainsanat: Koulutus, Työsuojeluvaltuutettu

Työsuojeluvaltuutettujen koulutus

Oletko juuri tehtävään valittu?

Tutustu työsuojeluvaltuutetun tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin verkossa tehtävän perehdytysmateriaalin avulla. Verkkoperehdytykseen haetaan kurssikalenterin kautta. Lisätietoa tästä.

Ole yhteydessä valintasi jälkeen oman alueesi PAMin aluetoimistoon, joka auttaa sinut alkuun. PAMin aluetoimistot järjestävät perehdytystilaisuuksia uusille luottamushenkilöille. Perehdyttäminen tuo ensi tietoa tehtävästä, työvälineistä ja oikeuksista. Perehdytystilaisuus auttaa myös yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

Huom! PAM on tehnyt päätöksen perua ja siirtää myöhempään ajankohtaan kaikki liiton järjestämät jäsenille tarkoitetut lähikoulutukset 31.5. saakka. Päätös koskee kaikkia jäsenkoulutuksia ja myös luottamushenkilöille tarkoitettuja koulutuksia ja kursseja. Nyt peruuntuneisiin koulutuksiin pyritään löytämään uusi ajankohta myöhemmin.

Työsuojelun peruskurssille mahdollisimman pian

Työsuojelun peruskurssi antaa kokonaiskuvaa työsuojelusta; siihen kuuluvat fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset asiat. Kurssi perehdyttää tehtävään, oikeuksiin ja velvollisuuksiin, työsuojelulakeihin ja sopimuksiin. Lisäksi harjaannutaan yhteistyöhön ja neuvottelutoimintaan. Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä ja välitehtävä. Kurssin kesto on 3 pv + 2 pv.

Työsuojeluvaltuutetulle peruskurssi on yleensä palkallinen ja kuuluu työnantajan tuen piiriin. Tarkista kuitenkin asia alakohtaisesti. Kurssi soveltuu myös työsuojeluasiamiehille ja työsuojelutoimikunnan jäsenille.

- Kurssille haetaan aina tapahtumakalenterin kautta.  Varmista hakiessasi, että esimiehen nimi sekä sähköposti on oikein. Esimies saa opintovapaan hyväksymistä sekä palkanmaksu tietoa varten linkin sähköpostiin.

- Hakeudu ennen kurssin alkua alueesi perehdytyspäivää. (Päivät löytyvät tapahtumakalenterista) tai tee perehdytys verkossa. Myös verkkoperehdytykseen ilmoittaudutaan tapahtumakalenterin kautta.

- Hae aina ensisijaisesti alueellasi olevaan koulutukseen.

- Valinnat kurssille tehdään hakuajan päätyttyä, jos kurssille on enemmän hakijoita, kuin pääsee.

Nyt myös omat peruskurssit esimiehille!
Luottamustehtävässä (työsuojeluvaltuutettu tai luottamusmies) toimiville esimiehille on nyt omat peruskurssit Petäyksessä syksyllä. Jos olet luottamushenkilö, joka toimii myös esimiehenä, voit hakea esimiesten omalle kurssille.

Vuoden 2020 työsuojelun peruskurssit

Katso loput kurssit ja ajankohdat tapahtumakalenterista!

Paikka 1. osa 2. osa Ilmoittaudu viimeistään
Tampere 28.-30.1. 26.-27.2 18.12.
Helsinki 11.-13.2. 11.-12.3. 8.1.
Turku 24.-26.3. 22.-23.4. Peruttu
Oulu 5pv 17.-21.8. - uusi ajankohta, ilmoittaudu 15.6. mennessä!
Vantaa 25.8.-27.8 16.-17.9. 23.7.
Tampere 1.-3.9. 7.-8.10. 5.8.
Kuopio 22.-24.9. 21.-22.10. 20.8.
Petäys/ esimiehet 13.-15.10. 18.-19.11. 9.9.

 

Työsuojelun peruskurssi verkossa, monimuotototeutus (kaksi lähipäivää)

Paikka aloitus lähipäivä haku viim.
verkko+ Helsinki 1.9.-> 10.-11.11. 10.8.

 

Huom. Tämä kurssi ei kuulu työnantajatuen piiriin, joten neuvottele itse opintovapaasta ja ansionmenetyksen korvaamisesta työnantajasi kanssa.

Työsuojelun jatkokurssille noin vuoden päästä peruskurssin suorittamisesta

Noin vuoden jälkeen peruskurssin suorittamisesta voit suorittaa jatkokurssin. Kurssilla syvennetään työsuojelutietoutta ja kehitetään valmiuksia työsuojelutoiminnan suunnitteluun. Avainsisältöjä ovat työ ja hyvinvointi, työoikeus sekä työpaikkatoiminnan kehittäminen. Lisäksi käsitellään palvelualojen työsuojelun erityiskysymyksiä työterveyshuollon, viranomaistoiminnan ja oman tarkastustoiminnan kautta. Koulutuksen kesto on 5 pv + 5 pv ja toteutus on yhdessä Kiljavan opiston kanssa.

Työsuojeluvaltuutetulle jatkokurssi on yleensä palkallinen ja kuuluu työnantajan tuen piiriin. Tarkista kuitenkin asia alakohtaisesti.

Paikka 1. osa 2. osa Ilmoittaudu viimeistään
Tampere 10.-14.2.2020 5.-9.10. 7.1.
Nurmijärvi 31.8.-4.9.2020 5.-9.10.2020

23.7.

Luottamushenkilöiden täydentävä koulutus

 

Muutamia poimintoja täydennyskursseista työsuojeluvaltuutetuille:

Kurssi Aika Paikka Ilmoittaudu viimeistään
Minä ja työyhteisöni muutoksessa: työpsykologian kurssi (KIO) 28.9.-2.10. Tampere/KIO 18.8.
Työsuojelulainsäädännön kurssi 10.-12.3. Helsinki/KIO 5.2.
Sovitteleva työyhteisö 2.-3.11. Helsinki 30.9.
Sovitteleva työyhteisö 24.-25.9. Tampere 13.8.
Yritys ja yhteisö muutoksessa - yhteistoimintatiedon kurssi (KIO) 27.-29.10. Nurmijärvi 17.9.

 

Osa täydentävistä kursseista saattaa kuulua työnantajatuen piiriin, jolloin sinulle maksetaan palkkasi suuruinen ansionmenetyskorvaus. Muutoin luottamushenkilöiden osallistumista tuetaan kurssipäivärahan ja -stipendin muodossa.

Jos olet jo käynyt luottamusmiehen tai työsuojeluvaltuutetun peruskurssin, voit syventää ja päivittää osaamistasi täydennyskoulutuksessa myös Kiljavan opistolla. PAMin tilaamien kurssien lisäksi voit valita Kiljavan kurssitarjonnasta yhden vapaavalintaisen lyhytkurssin vuosittain. Lisätietoja kursseista ja ajankohdista Kiljavan opiston sivuilta. Ilmoittaudu Kiljavan kursseille aina PAMin kurssisihteerin kautta: kurssisihteeri(at)pam.fi.

PAMin järjestämät täydennyskurssit vuonna 2020 löydät tapahtumakalenteristamme

Kiljavan opiston täydennyskoulutuksesta löydät lisätietoa täältä

Ajankohtaiset webinaarit verkossa

Peruskurssin käyneille luottamushenkilöille on tarjolla myös teemawebinaareja ympäri vuoden. Teemawebinaarit ovat torstaisin klo 10-12. Ilmoittautumiset viikkoa ennen webinaaria kurssikalenterin kautta. Ajankohtaiset aiheet tarkentuvat lähempänä webinaaria. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, nettiyhteyden sekä kuulokkeet tai kaiuttimen. Webinaarit järjestetään Skype-sovelluksella.

Työsuojeluvaltuutetuille soveltuvat webinaarit:

5.3.   Työsuojelun ajankohtaiset -  ilmoittautumiset 1.3. mennessä.
7.5.   Työsuojelun ajankohtaiset - ilmoittaudu 2.5. mennessä.
3.9.   Luottamushenkilö ja tietosuoja - ilmoittaudu 28.8 mennessä.
5.11. Työsuojelun ajankohtaiset - ilmoittaudu 1.11. mennessä.

 

Uusimmat

Suosituimmat