Muokattu: 26.02.2020 - 11:22

Sopimusalatoimikunta

PAMin tekemiä työehtosopimuksia ja niiden sopimusalojen asioita käsitellään sopimusalatoimikunnissa. Ne ovat PAMin hallituksen valmistelu- ja asiantuntijaelimiä.

Sopimusalatoimikuntia on 27. Hallitus valitsee jäsenet sopimusalatoimikuntiin. He ovat yleensä sopimusalansa luottamusmiehiä tai muita aktiiveja eri puolilta Suomea. Heiltä vaaditaan asiantuntemusta edustamansa alan työstä ja työehtosopimustoiminnasta.

Sopimusalatoimikunnan tehtävän pääpaino on sopimustoiminnassa.

Työehtosopimusneuvotteluissa PAMin hallitus päättää tavoitteista ja hyväksyy kaikki PAMin työehtosopimukset. Ennen neuvotteluja sopimusalatoimikunnat käsitelevät  esimerkiksi ammattiosastojen tekemiä esityksiä siitä, miten työehtosopimuksia pitäisi pyrkiä muuttamaan. Kun neuvotteluissa työnantajaliiton kanssa on saatu neuvottelutulos, sopimusalatoimikunta käsittelee sen. Vasta sen jälkeen hallitus päättää tuloksen hyväksymisestä ja hylkäämisestä.

Sopimusalatoimikunnat käsittelevät myös sopimusalaa erityisesti koskettavaa elinkeinopolitiikkaa, työsuojelua, järjestötoimintaa, koulutusta, lainsäädäntöhankkeita ja oikeustapauksia.

Sopimusalatoimikuntien jäsenten tiedot löytyvät täältä

Uusimmat

Suosituimmat