Muokattu: 05.06.2020 - 18:57

Avainsanat: Jäsenmaksu, Jäsenyys

Perintäsopimus

Perintäsopimus on valtakirja, jolla työntekijä valtuuttaa työnantajan pidättämään jäsenmaksut palkasta. Suurin osa PAMin jäsenistä on tehnyt työnantajan kanssa jäsenmaksujen perintäsopimuksen. Se onkin helpoin tapa hoitaa jäsenmaksu. Tällöin sinun ei tarvitse itse laskea joka kuukausi, kuinka paljon jäsenmaksu eli 1,5 % on kuukauden bruttotuloista, vaan työnantaja hoitaa sen puolestasi. Sinun tarvitsee vain tarkistaa jokaisesta palkkalaskelmasta, että jäsenmaksu on pidätetty palkasta. Huomioithan, että jos sinulla on useita eri työnantajia, tulee sinun tehdä jokaisen työnantajan kanssa erikseen sopimus jäsenmaksujen pidättämisestä palkasta.

Jäsenmaksujen perintäsopimus on täytettävä, ja toimitettava liittoon käsiteltäväksi aina ennen jäsenmaksujen pidättämisen aloittamista. Jäsenmaksujen pidättämisen aloituspäivä on palkkakauden alkupäivä, ei palkanmaksupäivä. Jäsenmaksujen pidättämisen keskeytyksestä ja päättymisestä ilmoitetaan liittoon. 

Sähköinen perintäsopimus (valitse, jos haluat, että PAM toimittaa perintäsopimuksen työnantajallesi) voit täyttää sopimuksen myös asiointipalvelussa.

Tulostettava perintäsopimus (valitse, jos haluat toimittaa perintäsopimuksen itse työnantajalle)

Uusi työpaikka

Kun teet työnantajan kanssa perintäsopimuksen jäsenmaksujen pidättämisestä palkasta, koskee sopimus vain ko. työnantajaa. Jos sinulla on useita eri työnantajia, muista tehdä jokaisen työnantajan kanssa erikseen perintäsopimus jäsenmaksujen pidättämisestä palkasta.

On tärkeää, että jäsenmaksu maksetaan kaikista työsuhteista, koska sillä on vaikusta mm. mahdolliseen työttömyyspäivärahan saantiin ja tasoon.

Jos vaihdat työpaikkaa

Jos vaihdat työpaikkaa, muista päivittää työpaikkatietosi PAMin asiointipalvelussa. Tee myös ilmoitus jäsenmaksujen pidättämisestä (perintäsopimus) uuden työnantajan tiedoilla. 

 Määräaikainen työsuhde ja perintäsopimus

Kun määräaikainen työsopimus päättyy, päättyy samalla perintäsopimuksen mukainen työnantajamaksatus. Mikäli aloitat saman työnantajan palveluksessa uuden määräaikaisen työsuhteen kolmen kuukauden kuluessa, jatkuu työnantajamaksatus automaattisesti.

Jos uuden työsuhteen alkamisesta (samalla työnantajalla) on kulunut enemmän kuin kolme kuukautta, pitää tehdä uusi perintäsopimus. Muista tarkistaa palkkalaskemasta, että työnantaja on pidättänyt ay-jäsenmaksun.

Jos jäsenmaksujen pidättäminen palkasta ei onnistu

Jos työnantajamaksatus ei onnistu, voit maksaa jäsenmaksun itse PAMin asiointipalvelussa (linkki) tai tilata e-laskun.

  Kansio

Materiaalit

Otsikko   Sopimusala   Tiedoston koko  
tulostettava_jasenmaksun_perintasopimus.pdf - KB

Uusimmat

Suosituimmat