Muokattu: 19.03.2020 - 14:05

Avainsanat: Jäsenmaksu, Jäsenyys

Perintäsopimus

Perintäsopimus on valtakirja, jolla työntekijä valtuuttaa työnantajan pidättämään jäsenmaksut palkasta. Suurin osa PAMin jäsenistä on tehnyt työnantajan kanssa jäsenmaksujen perintäsopimuksen. Se onkin helpoin tapa hoitaa jäsenmaksu. Tällöin sinun ei tarvitse itse laskea joka kuukausi, kuinka paljon jäsenmaksu eli 1,5 % on kuukauden bruttotuloista, vaan työnantaja hoitaa sen puolestasi. Sinun tarvitsee vain tarkistaa jokaisesta palkkalaskelmasta, että jäsenmaksu on peritty.

Jäsenmaksujen perintäsopimus on täytettävä, ja toimitettava liittoon käsiteltäväksi aina ennen perinnän aloittamista. Jäsenmaksujen perinnän aloituspäivä on palkkakauden alkupäivä, ei palkanmaksupäivä. Perinnän keskeytyksestä ja päättymisestä ilmoitetaan liittoon.

Sähköinen perintäsopimus (valitse, jos haluat, että PAM toimittaa perintäsopimuksen työnantajallesi)

Tulostettava perintäsopimus (valitse, jos haluat toimittaa perintäsopimuksen itse työnantajalle)

Uusi työnantaja ja perintäsopimus

Jäsenmaksujen perimisestä tehty perintäsopimus liiton jäsenen ja työnantajan kanssa koskee aina vain yhtä työnantajaa. Jos vaihdat työpaikkaa, päivitä työpaikkatietosi sähköisen jäsenpalvelun kautta ja tee uusi ilmoitus perintäsopimuksesta uuden työnantajan tiedoilla. 

Määräaikainen työsuhde ja perintäsopimus

Kun määräaikainen työsopimus päättyy, päättyy samalla perintäsopimuksen mukainen työnantajan jäsenmaksuperintä. Jos ja kun työt jatkuvat, pitää aina tehdä myös uusi perintäsopimus. Kun työt alkavat uudestaan, kannattaa palkkalaskelmasta tarkistaa, että perintä on lähtenyt käyntiin.

  Kansio

Materiaalit

Otsikko   Sopimusala   Tiedoston koko  
tulostettava_jasenmaksun_perintasopimus.pdf - KB

Uusimmat

Suosituimmat