Muokattu: 06.07.2020 - 13:02

Avainsanat: Jäsenmaksu, Toimeentulo

Perhevapaan aikana pois työelämästä

Olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen, kun olet pois työelämästä hyväksyttävästä syystä etkä saa palkkatuloja. Jäsenmaksuvapautuksen saa ilmoittamalla palkattomasta ajanjaksosta. Perhevapaat ovat siihen hyväksyttäviä syitä.

Kun olet perhevapaiden vuoksi pois palkkatyöstä, ilmoita siitä aina PAMiin, jotta jäsenyytesi ei katkea. Palkkatulon keskeytyessä ei kannata erota liitosta, vaan ilmoittaa palkattomasta ajanjaksosta.

Kun jäät äitiys- tai isyysvapaalle, työnantaja maksaa sinulle palkkaa osan ajasta. Tästä palkasta jäsenmaksu maksetaan normaalisti. Palkallisen osan jälkeen alkaa palkaton vapaa, jolloin sinulle maksetaan äitiys-, isyys- ja perhevapaarahaa. Näistä ei makseta jäsenmaksua.

Ilmoituksen palkattomasta ajanjaksosta voit tehdä

Jos et ole muistanut ilmoittaa palkattomasta vapaasta heti, kun se on alkanut, ota yhteyttä PAMiin mahdollisimman pian ja sovi, miten jäsenmaksut ja jäsenyys hoidetaan ajan tasalle.

Kun palaat työelämään

Kun palaat työelämään pitkän tauon jälkeen, tarkista palkkalaskelmasta, että työnantaja on muistanut pidättää jäsenmaksun palkastasi.

Jos maksat jäsenmaksut itse, maksujen maksaminen onnistuu asiointipalvelussa (kirjautuminen palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella). Voit myös ottaa käyttöösi e-laskun.

Uusimmat

Suosituimmat