Muokattu: 23.04.2020 - 16:24

Avainsanat: Edunvalvonta, Palkka, Työehtosopimus, Työehdot

Ohjelmapalvelualan työehtosopimus

Ohjelmapalvelualan työehtosopimuksessa sovitaan työnteon vähimmäisehdot kuten palkat, työaikalisät, työajat ja lomat. Sopimuksen solmivat työntekijöiden PAM ja työnantajien Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.

Työehtosopimusta noudatetaan ohjelmapalvelualalla toimivien yritysten palveluksessa oleviin työaikalain alaisiin työntekijöihin (ei koske muusikkojen yms. esiintyvien taiteilijoiden välitystä mm. ravintoloihin). 

HUOM! Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi PAM on yhdessä työnantajaliittojen kanssa sopinut määräaikaisista muutoksista työehtosopimuksen määräyksiin. Ne astuivat voimaan 20.3. Muutokset koskivat lomautusilmoitusajan lyhenemistä, yhteistoimintalain määräajoista poikkeamista, sairauspoissaoloista ilmoittamista sekä oikeutta alle 10-vuotiaan sairaan lapsen hoitoon. Kaikki määräaikaiset muutokset löydät täältä: Työehtosopimuksiin koronaepidemian vuoksi tehdyt muutokset.

 

Ohjelmapalvelualan työehtosopimus 1.11.2019 – 31.10.2021

Palkat

Vuoden 2020 osalta palkankorotukset neuvotellaan ensisijaisesti paikallisesti. Jos paikallista palkkaratkaisua ei saavuteta tai paikallisesta palkkaratkaisusta ei luottamusmiehen puuttuessa ole mahdollista neuvotella 15.2.2020 mennessä, toteutetaan palkankorotus (ja vähimmäispalkat) 1.2.2020 lukien PAMin ja ja Kaupan liitto ry:n palkkaratkaisun pohjalta, ottaen huomioon myöhäisen työajan lisän kustannusvaikutus.  

Ohjelmapalvelualan palkat 1.2.2020

Kiky-tunnit
Kilpailukykysopimuksen mukaisten työajanpidennysten jatkosta sovitaan PAMin ja MaRan työryhmässä vuoden 2020 aikana. Työryhmässä on otettava huomioon työmarkkinoilla tapahtuvat ratkaisut.

Mitä uutta edelliseen työehtosopimukseen verrattuna?

  • Myöhäiseen aikaa tehtävään työhön tulee uusi myöhäisen työajan lisä. Sitä maksetaan klo 20-06 välisenä aikana tehdystä työstä helmikuun alusta 1 € / tunti.
  • Jos työntekijälle sattuu työtapaturma, hänen oikeutensa saada palkkaa paranee tapaturmasta johtuvalta sairausajalta. Jatkossa sairausajan palkkaa voi saada vähintään 4 viiikon pituiselta ajanjaksolta siitä riippumatta, miten pitkä työsuhde työntekijällä on takana.
  • Työsuhteen alussa voidaan solmia koeajasta, jonka mahdollinen pituus piteni lain nyt sallimaan 6 kuukauteen. Aiemmin se oli 4 kuukautta, joka oli aiemmin lain maksimi. Määräaikaisessa työsuhteessa koeaika voi olla enintään puolet työsuhteen kestosta. 
     

Jäsen: tilaa työehtosopimus täältä

Ammattiosasto: tilaa työehtosopimus täältä

Neuvotteluosapuolet

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

Uusimmat

Suosituimmat