Muokattu: 18.12.2019 - 08:46

Avainsanat: Koulutus, Luottamusmies, Työsuojeluvaltuutettu

Miten haet luottamushenkilökoulutukseen

Haku luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuksiin

Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuksiin ilmoittaudutaan aluksi hakijaksi tapahtumakalenterin kautta.

Ilmoittautuessasi luottamushenkilöiden koulutukseen sinun tulee tarkistaa esimiehesi nimi sekä sähköposti. Esimiehellesi lähtee ilmoittautumisesi jälkeen sähköposti automaattisesti, jossa pyydetään hyväksymään kurssille opintovapaa sekä tieto ansionmenetyksen/palkan maksamisesta. Varmista siis etukäteen, että voit osallistua kurssille. Varmista myös, että työnantajan edustaja, jolle tieto hakemuksestasi menee, on nimenomaan se henkilö, joka kurssin opintovapaan saa hyväksyä.

Jos koulutuksessa on useampi jakso, niin esimies myöntää samalla opintovapaan kaikkiin jaksoihin, jos kurssi järjestetään useammassa osassa.

Seuraa itse, että esimiehesi hyväksyy kurssihakemuksesi ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Varmista myös, että luottamushenkilövalinnastasi on tullut ilmoitus PAMiin.
Ilmoitus tehdään sähköisesti:

Luottamusmiehen valinnasta ilmoittaminen
Työsuojeluvaltuutetun valinnasta ilmoittaminen

Kurssille pääsysi varmistuu vasta, kun olet saanut n. 3 viikkoa ennen kurssin alkua sähköpostiisi kurssikutsun. Mikäli kurssille ei mahdu, ilmoittaa kurssisihteeri siitä välittömästi hakijalle.

Katso tapahtumakalenterista tulevien koulutusten ajankohdat. Myös PAM.FI lehdessä ilmoitetaan aina tulevat luottamushenkilökoulutukset. Lisäksi marraskuun PAM.FI lehden välissä julkaistaan aina seuraavan vuoden tulevat  koulutukset.

Saatko kurssin ajalta palkkaa?

Osa luottamushenkilöiden koulutuksista on työnantajatuen piirissä, jolloin palkkasi suuruisen ansionmenetyskorvauksen maksaa työnantajasi. Luottamushenkilökurssien työnantajatuet löydät täältä.

Jos työnantajasi ei maksa haluamallesi kurssille ansionmenetyskorvausta (palkkaa), tukee PAM osallistumistasi kurssille. Koulutuksen tuki riippuu kurssista sekä omista luottamustehtävistä.

Työantaja täyttää ansionmenetyslomakkeeseen nettopalkan. Ansionmenetystodistuspohjan voit ladata tästä

Lisäksi koulutustuista ja koulutukseen osallistumisesta on sovittu alakohtaisissa koulutussopimuksissa. Ne löytyvät useimmiten työehtosopimusten liitteenä.

Paperiset hakemukset Kiljavan opiston yleisille kursseille

Kiljavan opiston yleisille kursseille ilmoittaudutaan aina PAMin kurssisihteerin kautta (kurssisihteeri(at)pam.fi), ja niihin haettaessa tulee täyttää myös varsinainen kurssihakemus. Kaikki Kiljavan kurssit löydät www.kio.fi

Jos sinulle tulee kysyttävää työnantajatuista, ota yhteyttä kurssisihteeriin: kurssisihteeri(at)pam.fi.
Katso myös tehtäväsi mukaiset linkit alta ja tutustu koulutuksiin!

  Kansio

Materiaalit

Otsikko   Sopimusala   Tiedoston koko  
kurssihakemus_sahkoinen_kiljavan-opisto-yleiset-kurssit.pdf - KB

Uusimmat

Suosituimmat