Muokattu: 24.06.2020 - 15:14

Avainsanat: Koulutus, Luottamusmies

Luottamusmiesten koulutus

Oletko juuri tehtävään valittu?

Tutustu luottamusmiehen tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin verkossa tehtävän perehdytysmateriaalin avulla tai osallistu oman alueesi järjestämään perehdytyspäivään. Verkossa tehtävään perehdytykseen pääset ilmoittautumalla verkkoperehdytykseen kurssikalenterin kautta. Verkkoperehdytys löytyy tapahtumakalenterista nimellä Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen verkkoperehdytys.

Ole yhteydessä valintasi jälkeen oman alueesi PAMin aluetoimistoon, joka auttaa sinut alkuun. PAMin aluetoimistot järjestävät perehdytystilaisuuksia uusille luottamushenkilöille. Perehdyttäminen tuo ensi tietoa tehtävästä, työvälineistä ja oikeuksista. Perehdytystilaisuus auttaa myös yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

Huom! PAM on tehnyt päätöksen perua ja siirtää myöhempään ajankohtaan kaikki liiton järjestämät jäsenille tarkoitetut lähikoulutukset 31.5. saakka. Päätös koskee kaikkia jäsenkoulutuksia ja myös luottamushenkilöille tarkoitettuja lähikoulutuksia ja kursseja. Nyt peruuntuneisiin koulutuksiin pyritään löytämään uusi ajankohta myöhemmin.

Luottamusmiesten peruskurssille mahdollisimman pian

Peruskurssilla tutustutaan luottamusmiehen työhön tarkemmin. Työelämätietouden, työlainsäädännön ja työehtosopimuksen perusasiat tulevat myös tutuiksi. Kurssi kehittää yhdessä toimimista ja neuvotteluvalmiuksia ja se sisältää ennakkotehtävän ja välitehtävän. Kurssin kesto on 3 pv + 2 pv. Peruskurssi on yleensä palkallinen eli kuuluu työnantajan tuen piiriin (tarkista asia täältä).

- Koulutukseen haet aina sähköisesti ja tarvitse esimiehen hyväksynnän. Lue lisää muuttuneesta hakemisesta täältä

- Sinun tulee käydä ensin joko perehdytys alueellasi tai verkossa

- Hae aina ensisijaisesti alueellasi olevalle peruskurssille.

- Valinnat kurssille tehdään hakuajan päätyttyä, jos kurssille on enemmän hakijoita, kuin pääsee.

Nyt myös omat peruskurssit esimiehille!
Luottamustehtävässä (työsuojeluvaltuutettu tai luottamusmies) toimiville esimiehille on nyt omat peruskurssit Petäyksessä syksyllä. Jos olet luottamushenkilö, joka toimii myös esimiehenä, voit hakea esimiesten omalle kurssille.

Vuoden 2020 peruskurssit

Paikka 1. osa 2. osa Ilmoittaudu viimeistään
Tampere 28.-30.1. 26.-27.2 18.12.2019
Helsinki 11.-13.2. 11.-12.3. 8.1.2020
Turku (täynnä) 24.-26.3. 22.-23.4. peruttu
Vierumäki - sporttikurssi 5pv 1.-5.6. - peruttu
Oulu 5pv 17.-21.8. - uusi ajankohta, ilmoittaudu 15.6. mennessä!
Vantaa (täynnä) 25.8.-27.8 16.-17.9. 23.7.2020 
Tampere 1.-3.9. 7.-8.10. 5.8.2020
Kuopio 22.-24.9. 21.-22.10. 20.8.2020
Petäys/Esimiehet 13.-15.10 18.-19.11. 9.9.2020
Vantaa 3.-5.11. 2.-3.12. 30.9.2020

 

Luottamusmiesten peruskurssi verkossa, monimuotototeutus (kaksi lähipäivää)
 

Paikka aloitus lähipäivä haku viim.
verkko + Helsinki 1.9.-> 10.-11.11. 10.8.2020


Huom. Tämä kurssi ei kuulu työnantajatuen piiriin, joten neuvottele itse opintovapaasta ja ansionmenetyksen korvaamisesta työnantajasi kanssa.

Luottamusmiesten peruskurssin käynyt luottamusmies voi osallistua Työsuojeluvaltuutettujen monimuotoiseen peruskurssiin. Luottamusmiehenä on hyvä olla perillä myös työpaikan työsuojeluasioissa.

Luottamusmiesten jatkokurssille noin vuoden jälkeen peruskurssin suorittamisesta

Kun olet toiminut luottamusmiehenä jo noin vuoden verran peruskurssin suorittamisesta, suosittelemme jatkokurssin käymistä. Kurssilla syvennetään järjestö- ja työelämätietoutta sekä muita peruskurssin aiheita. Uusia aihealueita ovat yritystalous ja kansainvälisyys luottamusmiehen työssä. Koulutuksessa luottamusmies toteuttaa itsearvioinnin omasta työstään, saa vertaistukea sekä ohjaustukea jatkotyöhönsä. Kurssiin liittyy eri aiheisiin kuuluvia harjoituksia. Lisäksi koulutukseen liittyy ennakkotyö, kirjallinen välitehtävä ja yksi valmisteltu esitys itse valitusta aiheesta. Koulutuksen kesto 5 pv + 5 pv.

Jatkokurssi on useimmilla aloilla palkallinen eli kuuluu työnantajan tuen piiriin (tarkista asia täältä).

Paikka 1. osa 2. osa Ilmoittaudu viimeistään
Gustavelund

10.-14.8.

28.9.-2.10.

uusi ajankohta, ilmoittaudu 15.6. mennessä!
Tampere 7.-11.9. 19.-23.10. 30.7.2020

Luottamushenkilöiden täydentävä koulutus

Jos olet jo käynyt luottamusmiehen peruskurssin, voit syventää ja päivittää osaamistasi täydennyskoulutuksessa esimerkiksi Kiljavan opistolla. PAMin tilaamien kurssien lisäksi voit valita Kiljavan kurssitarjonnasta yhden vapaavalintaisen lyhytkurssin vuosittain. Lisätietoja kursseista ja ajankohdista Kiljavan opiston sivuilta. Ilmoittaudu Kiljavan kursseille aina PAMin kurssisihteerin kautta: kurssisihteeri(at)pam.fi.

PAM järjestää luottamushenkilöille myös alakohtaista täydennyskoulutusta. Alakohtaisiin täydennyskoulutuksiin sinun tulee olla käynyt perus- sekä jatkokurssi tai muuta täydentävää luottamushenkilökoulutusta. Alakohtaiset täydennyskoulutukset ovat jo hieman kokeneemmille luottamushenkilöille.

Osa täydentävistä kursseista saattaa kuulua työnantajatuen piiriin, jolloin sinulle maksetaan palkkasi suuruinen ansionmenetyskorvaus. Muutoin luottamushenkilöiden osallistumista tuetaan kurssipäivärahan ja -stipendin muodossa.

PAMin järjestämät täydennyskurssit löydät tapahtumakalenteristamme

Muutamia poimintoja 2020 täydennyskursseista alla. Huom. Kaikkia kursseja ei järjestetä joka vuosi.

Kurssi Aika Paikka Ilmoittaudu viimeistään
Sovitteleva työyhteisö 2.-3.11. Helsinki 30.9.
Työoikeuden peruskurssi 17.-21.8. Kiljavan opisto 15.6.
Liiketoimintaosaamisen koulutus 2 + 2 päivää   1.osa 3.-4.3. 2.osa 7.-8.4. Helsinki 29.1.

 

Teemawebinaarit

Työoikeuden ja työsuojelun webinaarit torstaisin ovat PAMin lakimiesten ja työympäristöasiantuntijoiden vetämiä Skype webinaareja ajankohtaisista aiheista, joihin ilmoittaudutaan tapahtumakalenterin kautta. Webinaarit on suunnattu vähintään peruskurssin käyneille luottamushenkilöille.

Kiljavan opiston täydennyskoulutuksesta sekä PAMin tilaamat kurssit löydät listattuna täältä 

URAPALVELU

PAMin urapalvelu on sopii myös luottamushenkilöille. Laajassa webinaarikirjastossa on muun muassa oman työn hallintaan sekä työhyvinvointiin liittyviä webinaareja. Urapalvelu on täysin ilmainen ja suunnattu kaikille jäsenille. Käy tutustumassa www.urapalvelut.fi/pam tai lue lisää wikisivulta

Uusimmat

Suosituimmat