Muokattu: 26.06.2020 - 14:59

Avainsanat: Jäsenyys, Jäsenmaksu

Liitosta eroaminen

Sinun ei tarvitse erota PAMista, jos esimerkiksi lähdet opiskelemaan päätoimisesti, jäät perhevapaalle, aloitat varusmiespalveluksen tai saat Kelan sairaus- tai työttömyyspäivärahaa. Sen sijaan olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen niin kauaksi aikaa, kun palkkatulosi on keskeytynyt.

Elämäntilanteiden muuttuessa sinun ei tarvitse erota liitosta – voit pyytää jäsenmaksuvapautusta

Sinun ei tarvitse erota liitosta, jos esimerkiksi lähdet opiskelemaan päätoimisesti, jäät perhevapaalle, aloitat varusmiespalveluksen tai saat Kelan sairaus- tai työttömyyspäivärahaa. Sen sijaan olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen niin kauaksi aikaa, kun palkkatulosi on keskeytynyt. Jäsenmaksuvapautuksen aikana jäsenyytesi säilyy, ja alat maksamaan jäsenmaksua vasta, kun palaat työelämään.

Sinun tarvitsee vain ilmoittaa PAMiin, jos et saa palkkaa tai työttömyyskassan maksamaa etuutta. Helpoin tapa tehdä ilmoitus maksuvapaista kuukausista on kirjautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella asiointipalveluun. Muista myös ilmoittaa PAMiin, kun palaat työelämään, jotta jäsenmaksusi käynnistyvät uudelleen ja jäsenyytesi pysyy kunnossa.

Jos olet tyytymätön saamaasi palveluun – anna palautetta eron sijaan

Jos olet tyytymätön liitosta saamaasi palveluun, toivomme sinun eroamisen sijaan antavan palautetta. Teemme parhaamme kehittääksemme palveluitamme ja toimintaamme, ja jäsenten suora palaute on meille ensiarvoisen tärkeää. Jokainen jäsen on meille tärkeä ja yhdessä voimme vaikuttaa sekä parantaa yhteisiä asioitamme palvelualoilla!

Jos kuitenkin haluat erota, tee näin:

Mikäli haluat kuitenkin erota liitosta, sinun tulee tehdä eroilmoitus kirjallisesti PAMille.

Jos työnantajasi on perinyt jäsenmaksun palkastasi, pyydä työpaikkasi palkanlaskentaa lopettamaan perintä PAMiin ilmoittamastasi eropäivästä lähtien. Muista myös tarkistaa seuraavasta palkkalaskelmastasi, että ay-jäsenmaksua ei ole veloitettu.

Jäsenen itse erotessa katsotaan hänet eronneeksi siitä päivästä lukien, jonka hän on itse ilmoittanut eropäiväksi, tai eropäivän puuttuessa eroilmoituksen allekirjoitus- tai saapumispäivästä. Eropäivä ei voi kuitenkaan olla takautuva, jolloin kyseeseen tulisi jäsenmaksujen palautuksia.

Muista, että olet aina tervetullut takaisin PAMin jäseneksi, oli erosi syy mikä tahansa!

Uusimmat

Suosituimmat