Muokattu: 24.08.2018 - 10:59

Avainsanat: Kansainvälinen toiminta ja ulkomaat

Kunnon työn –päivä Decent Work Day

Kunnon työn päivää vietetään joka vuosi 7. lokakuuta ympäri maailmaa. Suomessa teemapäivä näkyy työpaikoilla ympäri maan.

Kunnon työn päivänä juhlitaan kaikkea sitä, mikä työelämässä on jo kunnossa. Samalla muistetaan, että korjattavaa löytyy edelleen. Riittämättömät palkat ja epävarmat työsuhteet ovat arkipäivää miljoonille työntekijöille. Globaali maailmantalous mahdollistaa halpatuotannon työntekijöiden kustannuksella. Työperäinen stressi ei katso maata, ikää tai asemaa.

Kunnon työn päivänä iloitsemme hyvästä työstä. Yllätämme työkavereita, kiitämme kunnon työn tekijöitä ja samalla vaadimme kaikille entistä parempaa työelämää, ihmisarvoista työtä ja riittävää palkkaa. Osallistumalla, yllättämällä ja työkavereita kiittämällä ihmiset voivat näyttää, että kunnon työ on heille tärkeää - niin Suomessa kuin maailmalla.

PAM osallistuu joka vuosi Kunnon työn päivän viettoon 7. lokakuuta. Teemapäivänä PAMin jäsenet ja ammattiosastot voivat nostaa esille tärkeitä työelämään liittyviä näkökohtia tai vaikka juhlistaa päivää työkavereiden kesken. Suomessa Kunnon työn päivää järjestävät ammattiliittojen keskusjärjestöt Akava, SAK, ja STTK sekä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK.

Uusimmat

Suosituimmat