Muokattu: 26.06.2020 - 14:12

Avainsanat: Jäsenmaksu, Jäsenyys, Nuoret, Osa-aikatyö

Kun olet töissä ja kuulut PAMiin, kerrytät työssäoloehtoa

Jos jäät työttömäksi, voit saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa eli ansiopäivärahaa. Sen edellytyksenä on, että olet täyttänyt työssäoloehdon.

Työssäoloehdon tulee täyttyä Palvelualojen työttömyyskassan jäsenyysaikana. Jäsenyyden aikana on oltava palkkatyössä vähintään 26 kalenteriviikkoa. Työssäoloehtoa kerryttää jokainen kalenteriviikko, jona olet työskennellyt vähintään 18 tuntia ja maksanut palkkatuloista jäsenmaksun.

Työssäoloehtoa ei tarvitse kerryttää kerralla. Voit kerätä työssäoloehtoosi viikkoja esimerkiksi osa-aika- tai pätkätöillä. Työssäoloehdon tulee kuitenkin täyttyä 28 kuukauden tarkastelujakson aikana. Tarkastelujaksoa voidaan pidentää enintään seitsemällä vuodella mm. päätoimisen opiskelun, sairauden, asevelvollisuuden, vuorotteluvapaan, lapsen syntymän ja alle 3-vuotiaan lapsen hoidon tai TE-toimiston kanssa sovitun työllistymistä edistävän palvelun perusteella.

Kun olet saanut työssäoloehdon 26 viikkoa täyteen, sinulla on oikeus saada ansiopäivärahaa. Päivärahan enimmäisaika riippuu työhistoriasi pituudesta (300, 400 tai 500 päivää). Siksi kannattaa liittyä PAMiin, vaikka vain kesätöiden ajaksi!

Jos vaihdat ammattiliittoa, esimerkiksi kun valmistut opinnoista ja menet töihin omalle alallesi, työttömyyskassan jäsenyyden aikana kerrytetty työssäoloehto seuraa mukanasi uuteen työttömyyskassaan. 

Esimerkki työssäoloehdon kertymisestä:

KEVÄT 2019
Opiskelet palvelualalle ja liityt PAMin opiskelijajäseneksi. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään.

KESÄ 2019
Aloittaessasi kesätyöt liityt varsinaiseksi jäseneksi ja maksat palkastasi jäsenmaksun.

SYKSY 2019
Kesätyösi päättyvät, jatkat opintoja. Päätoimisen opiskelijan ei tarvitse maksaa jäsenmaksua.

KESÄ 2020
Kesätöissä. Maksat palkastasi jäsenmaksun.

SYKSY 2020
Saat keikkatöitä ja maksat jäsenmaksun saamastasi palkasta.

Valmistut. Olet työskennellyt opiskeluaikana yhteensä 6 kuukautta ja samaan aikaan maksanut jäsenmaksua PAMiin, joten olet saavuttanut oikeuden ansiopäivärahaan.

Uusimmat

Suosituimmat