Muokattu: 24.04.2018 - 10:20

Avainsanat: Luottamusmies, Työsuojeluvaltuutettu, Nuoret

Kesätyöntyöntekijät saapuvat - muistilista luottamushenkilöille

Kun kesätyöntekijä saapuu työpaikalle, kyseessä voi olla nuoren ensimmäinen työpaikka. Hän saa silloin ensimmäiset omakohtaiset käsityksensä työelämästä. Luottamushenkilön on tärkeää muistaa tämä ja esittäytyä työntekijälle sekä ottaa hänet lämpimästi vastaan.

Myös työsopimus kannattaa tarkastaa yhdessä kesätyöntekijän kanssa ja kertoa mahdollisuudesta liittyä PAMiin.

Muistilista:

  • Mene esittäytymään ja juttelemaan kesätyöntekijöille. On tärkeää, että nuoret otetaan avosylin vastaan ja he tietävät, ketkä työpaikan luottamushenkilöt ovat.
  • Tarkista yhdessä kesätyöntekijän kanssa, että työsopimus on allekirjoitettu ja että työehdot ovat kunnossa. Työsopimukseen on syytä kirjata ainakin palkan määrä, työaika, työtehtävät ja työsuhteen kesto, sovellettava työehtosopimus sekä määräaikaisuuden peruste.
  • Huolehdi, että kesätyöntekijä saa työhön riittävän perehdytyksen. Perehdytyksessä tulee ottaa huomioon työntekijän koulutustausta, ammatillinen osaaminen ja työkokemus. Työnantaja on velvollinen antamaan ohjausta esimerkiksi työpaikan olosuhteista, koneiden tai laitteiden toimintatavoista ja työturvallisuudesta.
  • Kerro kesätyöntekijälle työpaikan käytännöistä ja mahdollisesta työpaikkatoiminnasta.
  • Ole kesätyöntekijöiden tavoitettavissa ja vastaa heidän kysymyksiinsä.
  • Laita Kesäduunari-infon puhelinnumero vaikka työpaikan ilmoitustaululle. Maksuton kesäduunari-info tarjoaa apua työelämään liittyvissä asioissa numerossa 0800 179 279. Palvelu on auki toukokuusta elokuun loppuun.
  • Kerro mahdollisuudesta liittyä ammattiliittoon. Kerro myös se, että kesätyölläkin on mahdollista kasvattaa työttömyysturvan työssäoloehtoa.

Uusimmat

Suosituimmat