Muokattu: 17.01.2020 - 10:49

Avainsanat: Kansainvälinen toiminta ja ulkomaat

Kaupan alan sosiaalidialogi

Euroopan Unionissa kaupan alan kolmikantaiseen neuvotteluun osallistuvat komission edustajan lisäksi työnantajajärjestö EuroCommerce ja työntekijäjärjestö Uni Europa Commerce. Kukin työmarkkinajärjestö kutsuu jäseniään kokouksiin 3-4 kertaa vuodessa.

PAM on ollut aktiivisesti mukana dialogeissa pitkään. Myös sosiaalipartnerimme Kaupan liitto aktivoitui ja on katkon jälkeen vuodesta 2013 myös osallistunut aktiivisesti. Pohjoismaat ovat yleisestikin aktiivisia dialogissa ja pohjoismaisilla kaupan alan työntekijäliitoilla on Nordiska Handelsin kautta yhteisesti palkattu koordinoija dialogissa joka huolehtii asioiden esivalmisteluista, tiedottamisista ja lobbaamisista.

Dialogi järjestäytyy kahden vuoden välein, nykyinen varapuheenjohtaja on PAMin Erika Kähärä. Puheenjohtajuus vuorottelee työnantaja- ja työntekijäliittojen välillä. Tällä hetkellä on käynnissä projekteja liittyen alan koulutus- ja osaamistarpeisiin, e kauppaan ja digitalisaation tuomiin haasteisiin. Pitkäaikainen fokus on nuorten alalle tulemisessa ja pysymisessä sekä terveydessä  ja turvallisuudessa kaupan työpaikoilla. 

Euroopan sosiaalidialogissa valmistunut hankeraportti, "Fyysisiin ja psykososiaalisiin riskeihin puuttuminen tukku- ja vähittäiskaupassa". 2016

Uusimmat

Suosituimmat