Muokattu: 16.01.2020 - 15:23

Avainsanat: Kansainvälinen toiminta ja ulkomaat, Matkailuala

Hotelli-, ravintola-, catering- ja matkailualan työntekijöiden Pohjoismainen Unioni

Pohjoismaisen Unionin muodostavat pohjoismaiset hotelli-, ravintola-, catering- ja matkailualan työntekijöitä edustavat liitot. Unionin tavoitteena on toimia jäsenten palkkojen ja työolosuhteiden parantamiseksi ja edistää pohjoismaista työmarkkinamallia.

Unionin puitteissa koordinoidaan jäsenliittojen toimintaa Eurooppa- ja maailmanjärjestöissä (EFFAT ja IUF) ja vaihdetaan tietoja ja kokemuksia jäsenliittojen kesken.

Pohjoismainen Unioni kehittää esimerkiksi Pohjoismaissa toimivien hotelliketjujen EWC-edustajien yhteistyötä ja mahdollistaa osallistumisen ja vaikuttamisen virallista EWC-edustusta laajemmalle joukolle. Pohjoismainen Unioni kehittää liittojen yhteistyötä myös esimerkiksi koulutuspolitiikassa, elinkeinopolitiikassa ja järjestötyössä.

Järjestön ruotsinkielinen nimi on Nordiska Unionen för anställda inom Hotell, Restaurang, Catering och Turism (NU HRCT) ja siihen kuuluvat PAMin lisäksi tanskalainen 3F, islantilaiset Matvis ja SGS, norjalainen Fellesforbundet sekä ruotsalaiset HRF ja Unionen.

Pohjoismaisen Unionin hallituksessa PAMia edustaa sopimusasiantuntija Markku Björn.

Lisää tietoa Pohjoismaisesta Unionista löydät järjestön englanninkielisiltä nettisivuilta ja sosiaalisesta mediasta tunnisteella @NUHRCT Facebookista ja Twitteristä.

Uusimmat

Suosituimmat