Muokattu: 28.07.2020 - 10:52

Avainsanat: Hiusala, Työehtosopimus, Edunvalvonta, Työehdot, Palkkataulukko

Hiusalan työehtosopimus

Suomen Hiusyrittäjät irtisanoi työehtosopimuksen päättymään 30.10.2018. Hiusalan työehtosopimuksen voimassaolo ja yleissitovuus ovat päättyneet 30.10.2018 työtuomioistuimen kesäkuussa 2019 tekemien ratkaisujen perusteella. 

Hiusalan tilanteesta löydät tietoa täältä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

Hiusalan työehtosopimus 1.5.2017–31.3.2021

Palkat 1.11.2017–31.10.2018

Vaikka työehtosopimuksen voimassaolo päättyikin, palkka- ja sen määräytymisen perusteet säilyvät nykyisessä työsuhteessa ennallaan. Työnantaja ei voi esimerkiksi siirtää työntekijää sovitusta palkkausjärjestelmästä toiseen, esimerkiksi kuukausipalkasta provisiopalkkaukseen. Työnantajan tulee myös noudattaa sovittua työaikaa.

Työehtosopimuksen yleisen jälkivaikutuksen nojalla myös työsuhteen perusteella suoritettavat muut taloudelliset etuudet säilyvät. Näillä tarkoitetaan esimerkiksi työaikaa ja palkallista vapaa-aikaa. PAMin näkemyksen mukaan oikeus myös lomarahaan säilyy.

Uudessa tilanteessa on erityisen tärkeää olla PAMin jäsen. PAMin jäsenenä on oikeutettu kaikkiin liiton jäsenpalveluihin, kuten työsuhdeneuvontaan ja oikeudelliseen apuun.

Jäsenille tiedotetaan ajankohtaisesta tilanteesta myös uutiskirjeellä. Ovatko jäsen- ja yhteystiedot ajan tasalla? Asian sen voi tarkistaa täältä

Jäsen: tilaa työehtosopimus täältä

Ammattiosasto: tilaa työehtosopimus täältä

 

Uusimmat

Suosituimmat