Muokattu: 03.06.2019 - 17:49

Avainsanat: Kansainvälinen toiminta ja ulkomaat

Effat

Effat (European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions) on eurooppalainen ammattisihteeristö, joka yhdistää ruoka-, maatalous- ja matkailualojen eurooppalaista edunvalvontaa. Se perustettiin nykymuotoisena vuonna 2000. Jäsenenä siihen kuuluu 120 kansallista ammattiliittoa 35 Euroopan maasta. Effat puolustaa yli 2,6 miljoonan työntekijän etuja ja vastapuolena sillä ovat eurooppalaiset työnantajajärjestöt ja alojen yritykset.

Effat on autonominen eurooppalainen ammattisihteeristö ja sen päämaja sijaitsee Brysselissä, Belgiassa. ETUCin jäsenenä se edistää jäsenliittojen edunvalvontaa eurooppalaisella tasolla. Se on mm. matkailualan globaalin järjestön IUF:n eurooppalainen tukijärjestö.

Effat on ollut vaikuttamassa yli sadan EWC- sopimuksen syntyyn eurooppalaisiin kansainvälisiin yrityksiin. Se tukee, neuvoo, kouluttaa yritysten EWC- edustajia ja ammattiliittojen koordinaattoreita työssään.

Effat käy sosiaalidialogia eurooppalaisten työnantajajärjestöjen kanssa mm. hotelli- ja ravintola- sekä henkilöstöravintola-aloilla.

Viime vuosina eurooppalaisessa edunvalvonnassa tärkeinä aiheina ovat olleet mm. pätkätyö, tasa-arvo asiat, maahanmuutto, yritysstrategiat ja nuorten työllistyminen. 

http://www.effat.org/en

Uusimmat

Suosituimmat