Muokattu: 27.02.2018 - 11:30

Avainsanat: Työttömyys, Työttömyyskassa

Alle 25-vuotias ilman ammattillista koulutusta

Jos olet alle 25-vuotias ja ilman ammatillista tutkintoa, asia voi vaikuttaa päivärahaoikeuteesi, kun jäät työttömäksi. Työvoimapoliittiset edellytykset päivärahan maksamiselle tutkii aina TE-toimisto, joka antaa asiasta lausunnon työttömyyskassalle.

Alle 25-vuotias, jolla ei ole ammatillista koulutusta, voi menettää päivärahaoikeuden seuraavissa tapauksissa:

  • Oikeuden menettää 17-24 -vuotias hakija, joka on keskeyttänyt lukion tai soveltuvaan tutkintoon johtavan koulutuksen.
  • Samoin oikeuden voi menettää 17-24-vuotias vailla ammatillista koulutusta oleva, joka on jättänyt ilman pätevää syytä hakematta lukioon tai soveltuvaan tutkintoon johtavaan ammatillisia valmiuksia antavaan koulutukseen tai on kieltäytynyt mainitusta koulutuksesta. Syyslukukaudella alkavia opintoja koskevassa haussa tulisi hakea vähintään kahta opiskelupaikkaa, joiden opiskelijaksi ottamisen perusteet täyttää.
  • Lisäksi oikeuden voi menettää 17 – 24 -vuotias, jos laiminlyö velvollisuuden hakea koulutukseen työllistymissuunnitelmassa (tehdään te-toimiston kanssa) sovitulla tavalla.

Toisin sanoen alle 25-vuotias saa päivärahaa samoin perustein kuin muutkin, kunhan täyttää tietyt velvollisuudet koulutuksen tai sinne hakemisen suhteen. Tarkemman tiedon TE-toimiston lausunnoista ja käytännöistä saa suoraan TE-toimistoista.

Uusimmat

Suosituimmat