Uutinen - 18.12.2014 klo 14.33

Yökerhopomo vapauttaisi aukioloajat kokonaan

Antti Raunion mukaan valvontaa on hyvä olla, mutta se saisi olla sivistyneempää. Kuva: Terhi Korhonen

Antti Raunion mukaan valvontaa on hyvä olla, mutta se saisi olla sivistyneempää. Kuva: Terhi Korhonen

Ravintoloihin tullaan elämysten, ei viinan perässä, väittää toimitusjohtaja Antti Raunio.

Yökerhoketju Night People Groupin toimitusjohtajan Antti Raunion mukaan keskustelu alkoholilain kokonaisuudistuksesta on kulkenut väärään suuntaan. Kieltojen ja rajoitusten sijaan hän toivoo ravintoloille täyttä määräysvaltaa aukioloajoistaan.

"Mulla on työhistoriaa Tallinnasta, jossa ravintoloilla on vapaat aukioloajat. Siellä paikat menevät viikolla kiinni jopa aiemmin kuin Suomessa, kun ei ole lupiin kirjattu, että pitäisi olla auki. Eikä Tallinnassa viikonloppunakaan niin montaa paikkaa ole, joka sulkisi vasta aamuviideltä-kuudelta", Raunio sanoo.

Pam-lehden "Väitteet"-palstalle haastateltu Raunio sanoo, että neljältä yöllä voi olla hyväkin aika tilata uusi drinkki.

"Riippuu vähän, mihin aikaan on aloittanut. Jos on ollut töissä vaikkapa kaupassa yhdeksään tai yhteentoista, käynyt kotona vaihtamassa vaatteet ja meikkaamassa, ja tullut ravintolaan yhdeltä, niin kyllä drinkki voi maistua", sanoo Raunio.

"Yhteiskunnan kello on muuttunut, se on yhä enemmän 24/7. Voisi myöntää, että emme tarvitse mitään valtiollisia nukkumaanmenoaikoja."

NPG omistaa yökerhoja kymmenellä paikkakunnalla, muun muassa Onnelat, Tigerit, Tivolit ja Helsingin Kaivohuoneen. Yhtiö tarjoaa Raunion mukaan työtä – useimmiten osa-aikaista – yli 600 työntekijälle.

Jyrki Kataisen hallituksen oli määrä toteuttaa alkoholilain kokonaisuudistus, mutta hanke on venynyt, ja se siirtyy seuraavalle vaalikaudelle.

Uudistuksessa aiotaan määritellä koko paketti ravintoloiden aukioloista kaupan myyntiaikoihin ja alkoholiverosta alkoholin mainontaan. Sekä kaupan alkoholin myyntiaikoihin että yökerhojen aukioloon on esitetty tiukennuksia.

Raunion mukaan yökerhoihin tullaan ennen kaikkea sosiaalisten elämysten, ei viinan perässä. NPG:n yökerhoissa nautitaan hänen mukaansa keskimäärin 2,5 alkoholiannosta per asiakas.

"Liiketoimintamielessä tässä tullaankin pääsylippuun. Jos me olisimme vain viinakauppiaita, me olisimme "out of business".

Lue lisää huomenna perjantaina 19. joulukuuta ilmestyvästä Pam-lehdestä. Kuulemme myös mielellämme alan ammattilaisten näkemyksiä siihen, miten lakeja pitäisi uudistaa. Lähetä viesti toimitus@pam.fi tai Facebook.com/Pamlehti.

 

 

Teksti: Matias Manner (deleted)

 

Uusimmat

Suosituimmat