Uutinen - 08.04.2019 klo 16.55
Työelämä

Yli 300 junasiivoojaa on kilpailutuksen jälkeisessä yt:ssä

Aliurakoitsijan vaihtuminen toi junasiivoojille yt-neuvottelut. Kuva: Lehtikuva

Aliurakoitsijan vaihtuminen toi junasiivoojille yt-neuvottelut. Kuva: Lehtikuva

VR yhtymä kilpailutti junasiivouksen, minkä seurauksena aliurakoitsija vaihtuu. Meneillään on siksi yhteistoimintaneuvottelu, jonka kohteena ovat kaikki SOL Palvelujen junasiivoojat eri puolilla Suomea.

SOL Palvelut menetti pitkäaikaisen toimeksiantonsa, kun RTK-Palvelu voitti VR:n kalustoa koskevan siivoustyön kilpailutuksen.

SOL Palveluiden pääluottamusmies Janne Forsman toivoo, että SOL Palvelut järjestää tuotannollisten ja taloudellisten irtisanomisten sijasta kaikille junasiivoojilleen siivoustyötä muissa kohteissaan.

”Meillä on alalla työvoiman tarvetta. Toivonkin, että työnantaja kantaa vastuunsa ja etsii kaikille junasiivoojille uutta työtä SOLista”, Forsman sanoo.

Siivousalalla on jatkuvasti kilpailutuksia ja aliurakoitsijan vaihtumisiin liittyviä yt-toimintaneuvotteluja. Tällä kertaa meneillään on kuitenkin poikkeuksellisen laaja yt-neuvottelu, joka koskee junasiivoojia koko maassa aina Hangosta Kolariin.

Viime perjantaina alkaneet SOLin yt-neuvottelut päättyvät toukokuussa. RTK-Palvelut ottaa junasiivouksen tehtäväkseen 3. kesäkuuta alkaen kahdessa vaiheessa.

RTK palkannee osan

RTK-Palvelun henkilöstöjohtaja Jan Haarti pitää todennäköisenä, että SOL Palveluiden junasiivoojia hakee töihin RTK-Palveluun.

"Otamme mielellämme ihmisiä haastatteluun ja työsuhteeseen, tosin liikkeen luovutuksen säännökset huomioiden", Haarti sanoo. Hän viittaa siihen, että RTK-Palvelu voi palkata korkeintaan vain puolet aikaisemman palveluntuottajan junasiivoojista.

Pääluottamusmies Forsman pitää junasiivoojan kannalta valitettavana sitä, että siirtyessään mahdollisesti RTK:n palvelukseen uutena työntekijänä tekemään entistä työtään hän joutuu aloittamaan muun muassa lomaoikeuden keräämisen alusta.

Haartin mukaan RTK-Palvelu ei ole vielä aloittanut junasiivoojien työn vaativuuden arvioinnin tekemistä. Veturisiivouksen osalta yhtiöllä on aiempaa kokemusta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat