Uutinen - 24.08.2018 klo 09.04
Työehtosopimus

Viron Sokotel-hotelleihin neuvoteltiin palkankorotuksia, työajoissa vielä tekemistä

Elle Pütsepp (vas.) ja Kaidi Rätsep vierailivat PAMin keskustoimistolla tällä viikolla.

Elle Pütsepp (vas.) ja Kaidi Rätsep vierailivat PAMin keskustoimistolla tällä viikolla.

Viron palvelualojen alan ammattiliitto ETKA on tänä vuonna neuvotellut uuden työehtosopimuksen muun muassa Sokotelin hotelleihin. Palkankorotukset olivat tuntuvia ja mukaan tuli yölisä, mutta haasteeksi jäävät vielä työajat.

Viron palvelualojen ammattiliitto ETKA on neuvotellut tänä vuonna uuden työehtosopimuksen muun muassa Sokotelin hotelleihin. Uusi kaksivuotinen tes toi kaivattuja korotuksia palkkoihin, mutta myös muun muassa yölisän, kertoivat tällä viikolla PAMissa vierailleet ETKAn puheenjohtaja Elle Pütsepp ja liiton hallitukseen kuuluva kerroshoitaja Kaidi Rätsep.

Kun Sokotelin kahteen Sokos-hotelliin Virossa tehtiin ensimmäinen työehtosopimus vuonna 2016, palkkataso oli Pütsepin mukaan matala. Niinpä nytkin korotukset olivat prosenteissa suuria: työtehtävästä riippuen 6–17%. Osa korotuksista perustuu siihen, että samalla siirryttiin kolmeportaiseen palkkausjärjestelmään, jonka myötä osa työntekijöistä sai myös uusia työtehtäviä.

"Nyt keskityttiin ennen kaikkea palkkoihin, ei niinkään tekstikysymyksiin", Pütsepp tiivistää.

"Minä olen omalta osaltani tyytyväinen korotusten tasoon, etenkin kun itse pääsin korkeimpaan kolmanteen palkkaluokkaan. Siksi palkkani nousi ihan tuntuvasti. Jotkut työntekijät eivät halunneet ottaa vastaan uusia työtehtäviä, ja heillä korotus jäi siksi pienemmäksi", Rätsep kertoo.

Suurimpana kysymyksenä myöhemmin ratkaistavaksi jäävät työntekijöiden mielestä ennen kaikkea työaikoihin liittyvät kysymykset.

"Sokotelissa palkkaa maksetaan siivottujen huoneiden määrän mukaan. Yksi huone vastaa laskennallisesti, huonetyypistä riippuen, noin 20–25 minuutin työaikaa. Voi siis käydä niin, että työhön meneekin paljon pidempi aika kuin mistä minulle tämän periaatteen mukaan maksetaan, vaikka joskus myös lyhyempi aika. Toisaalta esimerkiksi työpäivän alun työnjakopalaveria ei lasketa työajaksi, koska palkallinen työaika määräytyy huoneiden määrän mukaan", kertoo Rätsep.

Pütsepin mukaan tärkeitä tulevaisuuden kysymyksiä ovat myös työtuntien tasaisempi jakautuminen sekä työntekijöiden että sesonkien välillä, sovittujen taukojen toteutuminen sekä työsuojeluvaltuutettujen asema ja korvaus.

Muista suomalaisyrityksistä myös esimerkiksi Viron Prismoihin sovittiin tänä vuonna uusi tes. Sekin toi palkankorotuksia, vaikka Viron Prismojen taloudellinen tilanne on ollut vaikea. PAM on jo pitkään tukenut työntekijöiden järjestäytymistä Virossa ETKAn kautta.

Täsmennetty jutun ingressiä ja toista kappaletta klo 13.35: Sokotelilla on Virossa kaksi Sokos-hotellia.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat