Uutinen - 12.05.2020 klo 09.45
Työttömyyskassa

Viime viikolla työttömyyskassaan tuli noin 2 600 uutta ansiopäivärahahakemusta, käsiteltiin yli 2 400

Kuva: GettyImages

Kuva: GettyImages

Julkaisemme työttömyyskassan hakemus- ja käsittelymäärät viikoittain.

Koronapandemia on kasvattanut Palvelualojen työttömyyskassan hakemusmääriä rajusti. Maalis- ja huhtikuussa saapuneiden hakemusten määrä on suurempi kuin koko viime vuonna: 1.3. – 27.4. ensimmäisiä hakemuksia saapui yhteensä 22 478 kpl. Vuonna 2019 taas ensimmäisiä hakemuksia tuli 18 268 kpl eli keskimäärin 1 522 kpl kuukaudessa.   

Viikolla 19 työttömyyskassaan tuli 2 608 ensimmäistä hakemusta. Ensimmäinen hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla ansiopäivärahaa haetaan ensimmäistä kertaa tai yli 6 kuukauden tauon jälkeen.

Viikon aikana työttömyyskassassa käsiteltiin 2 488 ensimmäistä hakemusta. Viime viikolla käsiteltiin noin huhtikuun puolessa välissä saapuneita ensimmäisiä hakemuksia. Hakemusten käsittelyaika oli 31 työpäivää. Kassan palvelulinjoille tuli 12 593 puhelua, joista 1 075 puheluun pystyttiin vastaamaan.

Palvelualojen työttömyyskassa on hakenut erilaisia ratkaisuja hakemusten ripeämpään käsittelyyn. Hakemusten käsittelykapasiteettia on lisätty mm. sisäisillä työjärjestelyillä ja työprosessien nopeuttamisella.  Työttömyyskassa on myös rekrytoinut uusia työntekijöitä. Lisäksi liiton puolen henkilöstöä on siirtynyt auttamaan kassan työtehtävissä.

Julkaisemme joka viikko edellisen viikon aikana saapuneiden ja käsiteltyjen hakemusten määrät. Kerromme myös minkä verran jäsenten puheluihin vastattiin ja mikä on sen hetkinen hakemusten käsittelyaika. Keräämme tiedot yhteen paikkaan, josta on helppo seurata tilanteen kehittymistä. Katso lisätietoa täältä.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat