Uutinen - 25.03.2019 klo 13.15
Yhteistoiminta

Veikkauksen yt-neuvottelujen tuloksena 330–360 työntekijää menettämässä työpaikkansa

Kuva: Veikkaus.

Kuva: Veikkaus.

Veikkaus Oyj:n tammikuussa aloittamat yt-neuvottelut päättyivät tänään. Neuvottelujen tuloksena 330-360 työntekijän työt ovat vaarassa.

Yli kaksi kuukautta kestäneet yt-neuvottelut päättyivät tänään. Yt-neuvotteluiden piirissä olivat 1 300 työntekijää. Lähtökohtaisesti vaakalaudalla oli 400 henkilön työt.

Veikkauksen pamilaisen pääluottamusmiehen Juha Inkeroisen mukaan neuvotteluissa ei esiintynyt mitään uutta tänään. Neuvottelut etenivät yt-lain hengessä. Yt-neuvotteluja on hänen mukaan käyty pitkään ja hartaasti, ja monia vaihtoehtoja punniten.

”Pelipöydät ravintoloissa lopetetaan jollain aikataululla. Neuvotteluissa päädyttiin 330-360 työntekijän vähennykseen. Veikkauksen hallitus kokoontuu tiistaina ja johtoryhmä keskiviikkona, joten lopullinen tulos tarkentuu sen jälkeen”, hän kertoo.

Viime viikkojen neuvottelut ovat koskettaneet suuresti pamilaisia jäseniä, jotka toimivat muun muassa yrityksen pelimyyjinä.

”Työnantaja kertoo lopullisen irtisanomisten määrän koko henkilöstölle torstaina 28.3.", Inkeroinen lisää.

Veikkaus perusteli nyt päättyneitä yt-neuvotteluja sillä, että se lopettaa pelipöytätoiminnan ravintoloissa ja se siirtää toimintansa enemmän digitaalisiin kanaviin, verkkopelaamiseen. Veikkauksella työskentelee noin 2000 työntekijää. Yrityksellä on kaikkiaan 187 pelipöytää 162:ssa ravintolassa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat