Uutinen - 12.06.2020 klo 20.49
Työehtosopimusneuvottelut

Vartiointialan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat vaikeina

PAM palasi neuvottelemaan työnantajaliitto Paltan kanssa vartiointialan työehtosopimuksesta tänään perjantaina. Pitkään kestäneet neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Jatkosta ei ole sovittu.

Neuvottelijat ovat etsineet tiiviisti ratkaisua vartiointialan työehtosopimusneuvotteluissa syntyneeseen umpisolmuun päivän aikana. Yhteiseen neuvottelutulokseen ei edelleenkään päästy. PAMin sopimusasiantuntija Markku Saikkonen pitää tilannetta vakavana.

”Kysymys kiky-tunneista on edelleen ratkaisematta. Me haluamme, että se poistuu tessistä oikeudenmukaisesti, ei hinnalla millä hyvänsä”, hän toteaa.

Alan työehtosopimusneuvotteluja on käyty jo pitkään. Tällä viikolla osapuolet ovat neuvotelleet useana päivänä tuntikausia. Alkuvaiheessa neuvottelut eivät edenneet toivotulla tahdilla, mutta nyt Saikkonen kertoo, että kuluneella viikolla neuvottelut ovat tosiasiallisesti päässeet vauhtiin.

”Työtä on vielä tehtävänä. Ala on ollut sopimuksettomassa tilassa jo pitkään ja kärsimättömyyttä on ilmassa. Kaikkien etu olisi se, että sopimus syntyisi”, Saikkonen toteaa ja jatkaa

”Me olemme tuoneet neuvottelupöytään lukuisia vaihtoehtoja ja etsineet ratkaisuja, joilla neuvotteluja ja keskustelua tulevista työehdoista on yritetty viedä rakentavasti eteenpäin. Tämä työ ei ole vielä tuonut tarvittavaa tulosta.  Työehtosopimusneuvottelut ovat aina kahden kauppa, Saikkonen muistuttaa.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat