Uutinen - 14.05.2020 klo 17.09
Työehtosopimusneuvottelut

Vartiointialan tes-neuvottelut jatkuivat tänään – keskusteluissa kiky-tuntien kohtalo

Kuva: Lehtikuva/ Mesut Turan

Kuva: Lehtikuva/ Mesut Turan

PAM ja Palvelualojen työnantajat Palta tapasivat tänään neuvottelupöydässä. Neuvotteluosapuolet keskustelivat pääasiassa kiky-tunneista.

Vartiointialan työehtosopimusneuvotteluja on käyty huhtikuun lopulta alkaen. Tähän mennessä neuvotteluissa on edetty teksti- ja sisältökysymysten käsittelyyn. 

Tänään neuvotteluosapuolet keskustelivat kiky-tuntien kohtalosta sekä palasivat myös tarkastelemaan aiemmin esiintuotuja esityksiä. 

PAMin sopimusasiantuntija Markku Saikkosen mukaan tänään käydyissä neuvotteluissa nousi enemmän kysymyksiä kuin löytyi vastauksia. 

”Työnantajan esitys kiky-tuntien poistamisesta oli usvainen. Etsimme vaihtoehtoja ja pyrimme olemaan mahdollisimman innovatiivisia kokonaisuuden osalta, jotta ratkaisu löydettäisiin. Toivomme myös työnantajilta aitoa tahtoa etsiä ratkaisuja ja harkita ehdotuksia niiden tyrmäämisen sijaan”, hän kommentoi. 

Osapuolet palaavat neuvottelupöytään seuraavan kerran tiistaina 19.5. 

Vartiointialan aiempi työehtosopimussopimus umpeutui huhtikuun lopussa, mutta sen määräyksiä noudatetaan niin kauan, kunnes uusi sopimus on solmittu.

Vartiointialan työehtosopimuksen alaisissa töissä työskentelee 8000 työntekijää muun muassa vartijoina, turvatarkastajina ja arvokuljettajina sekä vahtimestareina. Alan suurimpia yrityksiä Suomessa ovat muun muassa Avarn Security Oy, Loomis Suomi Oy, Securitas Oy.
 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat