Uutinen - 11.05.2020 klo 13.39
Työehtosopimusneuvottelut

Vartiointialan tes-neuvotteluja jatketaan torstaina – odotukset kasvavat

Vartiointialan työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin tänään teksti- ja sisältökysymysten parissa. PAMin Markku Saikkosen mukaan eteneminen vaatii vielä paljon työtä ja PAMin odotukset työnantajia kohtaan kasvavat koko ajan.

Viime viikolla sekä PAM että työnantajaliitto Palta antoivat neuvotteluesityksiä puolin ja toisin kommentoitavaksi. Neuvotteluesitysten pohjalta on tarkoitus rakentaa uutta työehtosopimusratkaisua.

”Merkittävää etenemistä näissä keskusteluissa ei ole tapahtunut. Tuntuu siltä, ettei työnantajilla ole valmiutta käydä esille nostamistamme asioista aitoa keskustelua. Me PAMissa olemme sitoutuneita etsimään ratkaisuja ja olemme valmistautuneet neuvottelukierrokseen perusteellisesti”, kertoo Markku Saikkonen, PAMin sopimusasiantuntija.

”Olemme tavoitteissamme vaatineet, että kiky-tuntien on poistuttava. Luonnollisesti seuraava askel neuvotteluissa olisi, että teksti- ja sisältökysymyksiä aletaan oikeasti ratkomaan”, Saikkonen jatkaa.

Tes-neuvotteluissa perehdyttiin tänään myös tammikuun alussa voimaan tulleen uuden työaikalain vaikutuksiin alan työehdoissa.  Työehtosopimuksella on mahdollista sopia laista poikkeavia määräyksiä alalle, ottaen kuitenkin huomioon lain asettamat reunaehdot.

”Uusi työaikalaki antaa mahdollisuuksia esimerkiksi työvuorojen sijoitteluun, yli- ja lisätyötuntimääräyksiin sekä lepoaikoihin liittyvissä kysymyksissä. Nyt tes-neuvotteluissa voimme tarkastella vartiointialan erityispiirteitä ja etsiä ratkaisuja, jotka sopivat alalle ja tukevat työntekijöiden jaksamista ja hyvinvointia työaikojenkin osalta”, Saikkonen toteaa.

Seuraavan kerran PAM ja työnantajia edustava Palta palaavat neuvottelemaan työehtosopimuksesta 14.5. torstaina.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat