Uutinen - 05.05.2020 klo 17.14
Työehtosopimusneuvottelut

Vartiointialan tes-neuvotteluissa edettiin sisältöihin

Viime viikolla alkaneissa vartiointialan työehtosopimusneuvotteluissa siirryttiin teksti- ja sisältökysymyksiin. PAMin ja työnantajaliitto Paltan neuvottelijat tapasivat tänään toista kertaa. Alan vanha sopimuskausi päättyi huhtikuun lopussa.

Parhaillaan käynnissä olevissa työehtosopimusneuvotteluissa ratkotaan vartiointialan työehtosopimuksen uudistustarpeita.

”Annoimme omat esityksemme työnantajille ja saimme myös heidän vastaavat. Tämä on normaali käytäntö neuvottelujen alussa ja tästä ratkaisujen etsiminen toden teolla alkaa”, kuvailee neuvottelutunnelmia sopimusasiantuntija Markku Saikkonen.

PAMille tärkeää on päästä eteenpäin jo edellisessä työehtosopimuksessa sovitusta, mutta keskeneräiseksi jääneen vuosilomapalkan laskentatavan uudistamistyössä. Asian ratkaiseminen on edellytys uuden työehtosopimuksen syntymiselle.

”Kävimme keskusteluja myös työaikalainsäädäntöön vuoden alusta tulleiden muutosten vaikutuksista vartiointialalle”, Saikkonen kertoo.

Monet alan työntekijät ovat jo kysyneet uuden työehtosopimuksen perään. Saikkonen kertoo, että neuvotteluja käydään perusteellisesti eikä hän voi antaa tässä vaiheessa vielä edes arviota mahdollisen neuvottelutuloksen syntymisestä.  

”Me haluamme työntekijöitä kohtaan reilun työehtosopimusratkaisun. Eikä omat tavoitteemme sen syntymiseksi ole kohtuuttomia. Nyt edetään asia kerrallaan. Seuraavan kerran neuvotteluja jatketaan maanantaina 11.5..”, Saikkonen toteaa.

Vartiointialan työehtosopimuksessa sovitaan työssä noudatettavista vähimmäisehdoista, kuten palkasta, työajasta, sairausajanpalkasta ja esimerkiksi palkallisista vanhempainvapaista. Ehdot ovat minimiehtoja, joita työnantajan tulee vähintään noudattaa kaikkiin työntekijöihinsä.
 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat