Uutinen - 15.04.2016 klo 10.22

Vartijoille tulossa korotus palkkoihin ja yölisään

Vartijoita odottaa 0,43 prosentin palkankorotus. Kuva: iStockphoto

Vartijoita odottaa 0,43 prosentin palkankorotus. Kuva: iStockphoto

Turvallisuusalan tes-neuvottelujen tulos sisältää muun muassa yleisen linjan mukaisen palkankorotuksen. PAMin ja PALTA:n hallintojen pitää vielä hyväksyä tulos, jotta se astuisi voimaan, mutta työnantajajärjestö oli jo vuotanut sisällön.

Jos PAMin ja työantajajärjestö PALTA:n hallinnot hyväksyvät torstaina syntyneen neuvottelutuloksen turvallisuusalan uudesta työehtosopimuksesta, vartijat ovat saamassa 16 euron tai vähintään 0,43 prosentin palkankorotuksen. Yölisä nousee 2 sentillä. Vaikka turvallisuusala ei ole ollut mukana muutaman vuoden takaisessa työllisyys- ja kasvusopimuksessa, palkankorotus olisi sen määrittämän linjan mukainen. Tämänkeväisen kilpailukykysopimuksen soveltamisesta alalla neuvotellaan erikseen.

– Työmarkkinaneuvottelujen periaatteiden vastaisesti PALTA on vuotanut tiedon neuvottelutuloksen sisällöstä ennen kuin osapuolten hallinnot ovat käsitelleet sen, ja siksi poikkeuksellisesti julkaisemme sisällön jo nyt, kertoo PAMin neuvottelupäällikkö Jyrki Sinkkonen.

Neuvottelutulos sisältää myös mahdollisuuden, että työnantajan ja pääluottamusmiehen välillä voidaan jatkossa sopia prosentuaalisesta vuosilomapalkan ja lomakorvauksen laskennasta. Lisäksi vartiointitehtävä vastaanotto- ja järjestelykeskuksissa tai niitä vastaavissa tiloissa kuuluisi palkkausjärjestelmässä tasolle III 1.5. alkaen.

PAM ja PALTA sopivat samalla selvittävänsä työryhmässä, mitä muutoksia uusi laki yksityisistä turvapalveluista edellyttää työehtosopimukseen. Laki tulee voimaan vuoden 2017 alussa.

PAMin hallitus kokoontuu seuraavan kerran ensi viikon tiistaina, ja neuvottelutuloksesta päätetään siis PAMissa silloin.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat