Uutinen - 17.09.2018 klo 07.37
Työehtosopimusneuvottelut

Vartijoiden viikko alkoi ulosmarsseilla – palkkaratkaisua toivotaan

Vartiointialan työehtosopimusneuvottelujen hidas eteneminen kismittää alan työntekijöitä ja viime viikolla alkaneet ulosmarssit ovat saaneet jatkoa yön ja aamun aikana, kun lukuisat vartijat poistuivat kesken työvuoron eri puolilta Suomea.

Varhain maanantai aamuna Oulussa työskentelevät Avarn Security turvallisuusyhtiön piirivartijat jättivät työt kesken ja poistuivat työvuorostaan ilmaistakseen tyytymättömyytensä käynnissä olevaan työehtosopimuskiistaan. Hiukan myöhemmin yrityksen Mikkelin arvokuljetusyksikössä työskentelevät työntekijät eivät aloittaneet työvuoroaan samasta syystä.

Pääluottamusmies Toni Lindgren arvioi tilanteen hankalaksi ja kertoo ulosmarssien olevan työntekijöiden laillinen keino vaikuttaa työehtosopimusratkaisun syntymiseen tilanteessa, jossa alalla ei ole voimassa olevaa työehtosopimusta.

”Työntekijöiden yhteishenki omien työehtojen puolustamiseen on iso. Pitkittyneet työehtosopimusneuvottelut eivät ole helppo asia ja ratkaisua toivotaan työehtosopimusratkaisuksi nopeasti”, Lindgren toteaa.

Käteisen rahan kuljettaminen hidastuu Vaasan alueella merkittävästi

Rahan kuljettamiseen erikoistuneet työntekijät jättivät Vaasassa aamulla työvuonsa kesken vauhdittaakseen meneillään olevia työehtosopimusneuvotteluja.

Loomis Suomen pääluottamusmies Marko Lähdesniemi kertoo, että työntekijät palaavat huomenna normaalisti töihin.

”Ulosmarssiin osallistui reilu 10 henkilöä, mutta sen vaikutus rahakuljetuksiin on suuri. Arvioni mukaan noin 80 % kohteista jää tältä aamulta ajamatta, joka valitettavasti näkyy myös asiakkaiden arjessa”, Lähdesniemi toteaa.

Iltapäivällä paloi pinna Kuopiossa

Turvallisuusalan yritys Prevent 360:n Kuopion yksikön työntekijöitä lähti maanantaina puolen päivän jälkeen ulosmarssille kolmesta kohteesta. Työntekijät ovat tuskastuneet työehtosopimusneuvottelujen hitaaseen etenemiseen.

Työntekijöitä poistui Kauppakeskus Matkuksesta, Kallanrannan aulasta ja kiinteistö Oy Kirkkokatu 1:stä. He palaavat seuraavaan työvuoroonsa huomenna tiistaina.

Juttua päivitetty 17.9. klo 13.50 Kuopion ulosmarssilla.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat