Uutinen - 09.04.2018 klo 11.40

Vartijoiden neuvottelut käynnistyvät nyt

Vartijoiden työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät tällä viikolla. Turvallisuusala on viimeinen PAMin isoista toimialoista, joissa työ- ja palkkaehdot ovat vielä sopimatta.

Monet vartijat ovat jo kyselleet, milloin alan sopimusneuvottelut lähtevät käyntiin, kun muilla PAMin isoilla toimialoilla eli kaupassa, matkailu- ja ravintolola-alalla ja kiinteistöpalvelualalla sopimukset on jo tehty. Vartiointialalla neuvottelu-urakka käynnistyy nyt maanantaina 9. 4. puoliltapäivin. Ensimmäisen neuvottelutapaamisen on määrä olla tunnustelua.

Vartijoiden neuvottelujen muita myöhäisempi ajankohta selittyy sillä, että alan työehtosopimus umpeutuu muita aloja myöhemmin, vasta huhtikuun lopussa. Neuvotteluosapuolena on työnantajaliitto Palvelualojen työnantajaliitto Palta.

Niin ikään paltalaisiin aloihin kuuluville pienillä toimialoilla on jo aiemmin saatu aikaan neuvottelutulokset, mutta ne ovat yhä liittojen hallintojen käsittelyssä. Neuvottelutulokset on saatu asiakaspalvelu- ja telemarkkinointialalla, joka tunnettiin aiemmin nimellä puhelinpalvelu- ja yhteyskeskusala. Lisäksi tulos on golfalalla, bingoalalla, kuvanvalmistusalalla sekä kotitalouskone-, kodintekniikkahuolto- ja palveluautomaattialalla. Työehtosopimuksiksi neuvottelutulokset muuttuvat, jos sekä PAMin että Paltan hallinnot hyväksyvät ne.
Muuttopalvelualan sekä kopio- ja tulostusalan neuvottelut eivät ole tämän viikon ohjelmassa, vaan näiden alojen neuvottelut käynnistyvät ensi viikolla.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat