Uutinen - 14.09.2018 klo 19.00
Työehtosopimusneuvottelut

Vartijat tyytymättömiä – ulosmarsseja työpaikoilta

Vartiointialan neuvottelut eivät ole katkenneet, mutta jatkosta ei ole myöskään sovittu. Kuva: GettyImages.

Vartiointialan neuvottelut eivät ole katkenneet, mutta jatkosta ei ole myöskään sovittu. Kuva: GettyImages.

Vartiointialalle kulkeutui torstaina viesti, ettei alan työehtosopimusneuvottelut ole edenneet toivotusti ja palkka-asia hiertää pahasti. Näistä olosuhteista johtuen aamuyöllä nähtiin ulosmarssi, kun Prevent 360:n vartijat poistuivat työpaikaltaan kesken työvuoron.

"Syynä on kova tyytymättömyys työehtosopimusneuvottelujen pitkästä kestosta ja PALTAn haluttomuudesta sopia kohtuullisesta palkkaratkaisusta", kertoo Marko Kauko, Prevent 360 turvallisuusalan pääluottamusmies.

Vartiointialan työntekijät ovat odottaneet työehtosopimusratkaisua pitkään. Sopimukseton tila on ollut käynnissä 1.5.2018 lukien. Tällä hetkellä vanhaa työehtosopimusta sovelletaan toistaiseksi.

Prevent 360 Helsingin piirin vartiointiyksikkö suoritti ulosmarssin aamuyöllä klo 03.00. Ulosmarssijoita, joita oli yhteensä 10, työskentelevät piirivartioinnissa.
Ulosmarssin takia, kohteita jää valvomatta ja myös avaamatta. Kyseessä on kymmeniä kohteita, jotka sijaitsevat eri puolilla pääkaupunkiseutua. Näin ollen vaikutukset ovat laajat. Vartijat palaavat työhön seuraavaan työvuoroon.

"Pettymys on kova, ja jos me ulosmarssilla voimme vauhdittaa neuvotteluja, niin mikä sen parempi. Kaikki toivovat, että uusi työehtosopimus syntyisi", Kauko painottaa.

Vartiointialan työehtosopimuksesta neuvottelevat PAM ja PALTA.


Uutinen päivitetty klo 15.28:

Vartiointialan palkankorotusasia harmittaa – uusia ulosmarsseja Jyväskylässä

Vartijat marssivat ulos toisen kerran perjantai-iltapäivänä 14.9. Prevent 360:n pamilaiset vartijat jättivät työpaikkojaan eri puolilla Jyväskylää kello 15.00.

Vartiointialalle ei ole saatu solmittua työehtosopimusta ja työnantajien kohtelu viime neuvottelussa on otettu työntekijöiden keskuudessa vastaan vakavin mielin. Eilisen uutisen mukaan myös PALTAn palkkapolitiikka koetaan ikävänä, vartioille kuuluisi vähintään kohtuullinen palkankorotus.

Ulosmarssit vaikuttavat vartioinnin kohteisiin laajasti, koska työpaikat sijaitsevat virastoissa, jossa liikkuu paljon toimihenkilöitä ja asiakkaita. Useita henkilöitä marssi ulos kesken työvuoronsa. Takaisin työpaikalle työntekijät palaavat seuraavaan vuoroon.

PAM on edelleen valmis etsimään ratkaisua neuvottelupöydässä.

Uutinen päivitetty klo 18.56:

Lisää ulosmarsseja - tällä kertaa Lappeenrannassa

Myös 4T Turva Oy:n ja Securitaksen vartijoita on marssinut tänään iltapäivällä ulos työpaikoiltaan Lappeenrannassa.

Yritysten työntekijät ovat tyytymättömiä siihen, että alan työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät tuloksettomina torstaina 13.9. Vartiointiala on ollut sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta alkaen.

Uutinen korjattu 17.9.2018: työehtosopimusneuvottelut eivät katkenneet torstaina 13.9.

 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat