Uutinen - 18.04.2013 klo 14.00

"Varastoalan epäkohdat on viimein poistettava"

Kaupan alan varastoissa varaudutaan vaikeisiin työehtosopimusneuvotteluihin. Inhimillisyys alan töistä on katoamassa, toteaa kaupan varastoalan sopimusalatoimikunnan puheenjohtaja Ari Isosalo.

PAMin varaston sopimusalatoimikunnan jäsenet varautuvat vaikeisiin työehtoneuvotteluihin. Varastolaisten mukaan viime vuosilta on jäänyt paljon sovittavaa, eikä palkkojen kehitys ole tukenut ostovoimaa.

- Varastoissa varaudutaan jo pitkiin neuvotteluihin. Aiemmilla kierroksilla omista tavoitteista on luovuttu liian herkästi ja toteutettu maltillisia ratkaisuja aivan riittämiin, toteaa sopimusalatoimikunnan puheenjohtaja Ari Isosalo.

Isosalon mukaan varastoalalle on juurtunut monia epätoivottuja tapoja, joilla työnantajat systemaattisesti heikentävät työntekijöiden asemaa. Näitä ovat esimerkiksi vuokratyövoiman käyttö, nollatuntisopimukset sekä aie- ja puitesopimukset. Myös alihankinnan lisääntynyt käyttö aiheuttaa ongelmia.

Kaupan alan varastotoiminta on erittäin keskittynyttä ja muutamien varastojen merkitys muun muassa elintarvikkeiden jakelussa on erittäin merkittävä. Varastoväki on valmiina tuleviin neuvotteluihin.

- Sopimisen malli ei kiinnosta meitä. Mennään sitten keskitetylle tai liittokierrokselle, epäkohdat on nyt viimein saatava poistettua. Inhimillisyys alan töistä on katoamassa, eikä sitä vain voi hyväksyä, painottaa Isosalo.

Kaupan alan työehtosopimus on voimassa 30.4.2014 saakka.

 

 

Teksti: Annemari Anttila

 

Uusimmat

Suosituimmat