Uutinen - 27.04.2018 klo 09.00
Kesätyö

Valmistaudutko työhaastatteluun? Jännitys kuuluu asiaan

Työnhakijan ja työntekijän on hyvä huomioida, että sosiaalisen median käyttäytymisellä luodaan jatkuvasti kuvaa itsestä. Kuva: gettyimages

Työnhakijan ja työntekijän on hyvä huomioida, että sosiaalisen median käyttäytymisellä luodaan jatkuvasti kuvaa itsestä. Kuva: gettyimages

Palvelualan monipuoliset tehtävät tarjoavat kesätyöpaikan vuosittain kymmenille tuhansille nuorille. Työntekijää saa haastattelussa testata, mutta mitä vain ei työnantajakaan saa työnhakijalta kysyä.

Valmistautuessa työhaastatteluun on tilanteesta syytä kaikki hyöty irti. Työhaastattelu antaa paljon mahdollisuuksia oppia lisää työelämästä, antaa lisätietoa haetusta avoimesta työpaikasta sekä työtehtävistä ja työsuhteeseen liittyvistä työehdoista.

”Haastattelussa on tärkeää olla rehellinen. Näin varmistetaan, että työnantaja saa sellaisen työntekijän kuin toivoo ja, että työ vastaa työntekijän kuvaa avoinna olevasta tehtävästä. Näiden asioiden ollessa molemmille osapuolille selviä, on yhteistyölle hyvät lähtökohdat, sanoo PAMin toimitsija Isto Yrjönen.

Työhaastatteluunkin kuuluu sääntöjä. Kaikkia asioita ei voi työnhakijalta kysyä. Esimerkiksi henkilötietolakia tai yksityisyyden suojaan vastoin olevia kysymyksiä ei kesätyöntekijältäkään voi tiedustella.

”Työhaastattelussa työnantaja saa kysyä vain työhön ja sen tekemiseen liittyviä kysymyksiä. Työnhakijan perhesuhteisiin tai etenkin perhesuunnitelmiin liittyvät kysymykset ovat yksiselitteisesti kiellettyjä. Myöskään vakaumukseen tai uskontoon liittyvät kysymykset eivät ole sallittuja, Yrjönen kertoo.

Työntekijän sometilin tarkastaminen etukäteen ei kuulu hyviin tapoihin

Sosiaalisen median myötä ihmisten yksityisyyden raja joutuu koetukselle ja esimerkiksi sen käyttö työntekijöiden taustojen selvittämiseksi voidaan joissain tilanteissa kokea helpoksi vaikkei se kuulu hyviin toimintatapoihin.

”Työnantajaa voi toki kiinnostaa, minkälainen hakija on ja miten hän sopeutuu työyhteisöön työtehtävien lisäksi. Nämä asiat on selvitettävä työhakemuksen ja työhaastattelun avulla, ei missään tapauksessa vakoilemalla hakijan some-tilejä”, Yrjönen painottaa.

PAMin mielestä on kyseenalaista hankkia tai käyttää työntekijästä somen tai esimerkiksi googlen kautta saatua tietoa. Se ei välttämättä ole ajantasaista, oikeaa tai työnteon kannalta edes oleellista. Työnhakijalta on myös oltava etukäteen suostumus siihen, jos tietoverkoista kerätään hänestä tietoa työtehtävään liittyen.

”Toki kaikkien on muistettava, että omalla somekäyttäytymisellämme luomme jatkuvasti omaa henkilökuvaamme. Mielestäni somessa ei kannata ikinä sanoa sellaista, mikä takana ei voi seistä ja, mitä ei pysty helposti neljällä lauseella perustelemaan”, Yrjönen vinkkaa.

Sosiaalisen median käyttöön ja siellä toimimiseen kannattaa Yrjösen mielestä kiinnittää huomiota työpaikan saamisen jälkeen ja työsuhteen aikana.  

”Työnantajan ja työntekijän on oltava uskollisia toisilleen. Niin työpaikalla kuin myös työpaikan ulkopuolella. Se tarkoittaa, ettei puhuta pahaa, ei kerrota salaisuuksia eikä aiheuteta haittaa toiselle osapuolelle. Vaikka meillä on sananvapaus, on meillä myös vastuu sanoistamme”, Yrjönen toteaa.

Työpaikkahaastattelu voi jännittää. Siksi Yrjönen kehottaa valmistautumaan työhaastatteluun ottamalla selvää työpaikasta esimerkiksi yrityksen verkkosivuilta. Eri alojen ominaispiirteisiin voi perehtyä myös työehtosopimusten kautta tutustumalla etukäteen noudatettaviin vähimmäistyöehtoihin kuten palkkaan ja työaikoihin.

”Työpaikkahaastatteluun kuuluu aina jännitys. Minäkin olen jännittänyt jokaista työhaastattelua, joita urani varrella on ollut. Jännitys voi myös kertoa työnantajalle, että olet aidosti kiinnostunut”, Yrjönen rohkaisee.

Yrjösen mielestä on hyvä valmistautua miettimällä etukäteen kysymyksiä, joita voi itsekin esittää työnantajalle.

”Se osoittaa työnantajalle aidon kiinnostuksen työhön ja työtehtävään. Samalla voit myös saada itse tärkeää lisätietoa, joka kertoo työstä enemmän kuin avoin työpaikka -ilmoitus”, Yrjönen toteaa.

Huomioi haastattelutilanteessa:

  • Haastattelun tarkoitus on selvittää, oletko sinä sopiva työntekijä avoimeen työpaikkaan. Työhaastattelussa työnantaja saa kysyä vain työhön ja sen tekemiseen liittyviä kysymyksiä

  • PAMin mielestä on kyseenalaista hankkia tai käyttää työntekijästä somen tai esimerkiksi googlen kautta saatua tietoa.

  • Sosiaalisen median käyttöön ja siellä toimimiseen kannattaa kiinnittää huomiota työpaikan saamisen jälkeen ja työsuhteen aikana.


Uusi alalla?

Oletko tulossa kesätöihin tai juuri aloittanut työskentelyn palvelualoilla? Tutustu sivuiltamme sinulle tärkeisiin tietoihin Uusi alalla -osiosta.


Uutinen on päivitetty 18.3.2019.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat