Uutinen - 22.02.2018 klo 13.04
Työehtosopimusneuvottelut

Valkeakosken Citymarketin työntekijöiden pinna kiristyi – kassalinjat hiljenivät hetkeksi

Citymarketin kassat ja käyttötavaraosaston työntekijät keskeyttivät työnsä hiljaisen mielenilmauksen vuoksi tänään Valkeakoskella.

Citymarketin kassat ja käyttötavaraosaston työntekijät keskeyttivät työnsä hiljaisen mielenilmauksen vuoksi tänään Valkeakoskella.

Keskon jakamat kokouspalkkiot ja osingot ovat työntekijöiden mielestä räikeässä ristiriidassa työnantajapuolella yleisesti esitettyihin 1,6 prosentin palkankorotuskattoihin.

Valkeakosken Citymarketin kassat ja käyttötavaraosaston 12 työntekijää osallistuivat parin minuutin hiljaiseen mielenilmaukseen tänään kello 11:45.

Toimipaikan luottamusmiehen Anni Niskan mukaan mielenilmaus päätettiin järjestää, koska työntekijöiden mitta alkaa täyttyä.

”Luettiin esimerkiksi Kauppalehden viimeisimpiä uutisia Keskon jakamista osingoista ja kokouspalkkioista. Ne olivat aikalailla viimeinen niitti tässä tilanteessa”, Niska sanoo.

”Meidän viestimme sinne tes-neuvotteluihin on, että me halutaan enemmän, se työnantajien tarjoama 1,6 prosentin palkankorotus ei riitä."

Valkeakosken Citymarketin luottamusmies Anni Niska on tyytväinen: kahden minuutin mielenilmaus sujui ongelmitta ja asiakkaat peukuttivat.

Niska ilmoitti mielenilmauksesta tavaratalonjohtajalle hiukan ennen sen alkamista. Asiakkaat suhtautuivat iskulausekylttinsä esiin nostaviin työntekijöihin positiivisesti.

”Asiakkailta tuli paljon peukkuja ja kannustusta. Sanoivat, että hyvä te!”, Niska iloitsee.

PAMin ja Kaupan liiton neuvottelijat ovat juuri tiedottaneet sopineensa tapaamisesta. Katkenneiden neuvottelujen osapuolet kohtaavat toisensa ensi maanantaina 26. helmikuuta.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin toteaa PAMin tiedotteessa, että nyt haetaan ”ratkaisua, jolla kaupan työntekijät saavat asialliset palkankorotukset tilanteessa, jossa talous kasvaa ja yritykset menestyvät pääsääntöisesti hyvin."

 Katso video mielenilmauksesta: 

 

 

Teksti: Sini Saaritsa

 

Uusimmat

Suosituimmat