Uutinen - 20.11.2018 klo 08.47
Nuoret

Vaikuttaminen ja työn tulevaisuus puhuttivat PAMin nuorisofoorumia

Pamilaiset nuoret kokoontuivat Helsinkiin valitsemaan ensi vuoden nuorisovaliokunnan, keskustelemaan tulevaisuuden työstä ja kuulemaan Ann Selinin vinkit vaikuttamiseen.

PAMin nuorten ja opiskelijoiden vuosittainen suurtapahtuma Nuorisofoorumi eli #pamnufo järjestettiin viime viikonloppuna Helsingissä. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna tulevaisuuden työelämä. Nuorten itse suunnitteleman ohjelman kautta tutustuttiin niin PAMin ensi vuoden liittokokousvaaleihin kuin esimerkiksi vuoden 2019 eduskuntavaaleihin sekä tulevaisuuden työelämän näkymiin.

Tapahtuman osallistujat äänestivät vuodelle 2019 PAMin nuorisovaliokunnan jäsenet puheenjohtajistoineen. Valiokunnan puheenjohtajaksi oli neljä ehdokasta, Niko Pietarila, Sanna Sipinen, Mila Kangasniemi ja Eetu Pesu, joista Sipinen tuli valituksi. Varapuheenjohtajaksi olivat ehdolla muut kolme edellämainituista, ja heistä Pietarila voitti äänestyksen.

Nuorisovaliokuntaa kootessa on pyritty huomioimaan PAMin eri alat ja kaikkien alueiden kattavuus. Jäseniksi uuteen nuorisovaliokuntaan oli ehdolla 26 vaikuttamisesta innostunutta nuorta.

Tapahtumassa puhuivat muun muassa PAMin puheenjohtaja Ann Selin, tutkimuspäällikkö Antti Veirto ja järjestöpäällikkö Heidi Lehikoinen sekä johtaja Annika Rönni-Sällinen SAK:sta. Lisäksi äänen saivat nuoret Vapaiden valtakunta -kampanjan aktiivit.

Ann Selin kertoi nuorille urastaan ja siitä, millaista on ollut kasvaa PAMin puheenjohtajaksi. Selin on aikanaan toiminut mm. PAMin nuorisosihteerinä ja vastannut siis osaltaan siitä, että nuoret ovat tulleet kuulluksi ammattiliitossa ja kuulleet liiton toiminnasta.

Nuoret kyselivät Seliniltä ennen kaikkea vinkkejä siitä, millaista on kasvaa vaikuttajaksi. Selin neuvoi nuoria tekemään heille annettu tehtävä aina niin hyvin kuin mahdollista sekä luottamaan muihin ympärillä oleviin siinä, että hekin tekevät samoin.

”On upeaa nähdä näiden nuorten kasvavan ja innostuvan sekä olla mukana tällä matkalla, kun he pääsevät ottamaan vastuuta ja luomaan moniäänistä ja oman näköistään toimintaa niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Nuorisofoorumissa oli mukana suuri määrä rohkeita ja reippaita ensikertalaisia, ja tapa, jolla nuoret ottavat toisensa vastaan, on sanoinkuvaamattoman inspiroiva. Tämän vuoden nuorisovaliokuntalaiset ovat tehneet erinomaista työtä tapahtumien suunnittelussa ja heistä saa olla ylpeä monella tavalla. Uskon vahvasti, että näistä nuorista kuullaan tulevaisuudessa vielä monesti”, kuvailee viikonlopun tunnelmia PAMin nuorisosihteeri Eveliina Reponen.

Lisätty puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajaehdokkaiden nimet klo 9.05.

Nuorisovaliokunta 2019

Nuorisofoorumi esittää PAMin hallitukselle alueellisten tapaamisten pohjalta seuraavia jäseniä PAMin Nuorisovaliokuntaan vuodelle 2019:

Puheenjohtajisto:

Puheenjohtaja: Sanna Sipinen, Tampere ( Pirkanmaa)
Varapuheenjohtaja: Niko Pietarila, Oulu (Pohjois-Suomi)

Varsinaiset jäsenet:
Jani Angle, Pori ( Lounais-Suomi)
Eetu Pesu, Kouvola (Häme-Kaakkois-Suomi)
Jutta Vihonen, Suonenjoki (Itä-Suomi)
Roosa Riikonen, Jyväskylä (Keski-Suomi ja Pohjanmaa)
Mila Kangasniemi, Helsinki (Helsinki-Uusimaa)

Varajäsenet:
Katlin Stabile, Turku ( Lounais-Suomi)
Vilma Lahdenperä, Hämeenlinna (Häme- Kaakkois-Suomi)
Jesse Inkinen, Mikkeli (Itä-Suomi)
Melisa Agalar, Tampere (Pirkanmaa)
Emma Haapasaari, Kokkola (Keski-Suomi ja Pohjanmaa)
Sonja Pelkonen, Siikajoki (Pohjois-Suomi)
Aleksi Pakarinen, Vantaa (Helsinki-Uusimaa)

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat