Uutinen - 05.03.2020 klo 13.51
Nuoret

Uusia Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksia

Kuva: GettyImage

Kuva: GettyImage

PAM on sopinut Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksen apteekkeihin, matkailu- ja ravintolapalveluihin sekä kauppoihin. Sopimukset helpottavat koululaisten pääsyä ensi kertaa työelämään.

Ensimmäisestä Tutustu ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta on kulunut kohta 30 vuotta. Se toteutettiin ensimmäisen kerrann jo vuonna 1992. Ohjelman idea on pysynyt samana:  pyrkimyksenä on tarjota koululaisille mahdollisuus tutusta parin viikoan ajan työelämään ja saada samalla hieman taskurahaa. 

Nyt ohjelman mukaisissa sopimuksissa tarjotaan peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, VALMA-ja TELMA-koulutuksiin osallistuville ja lukiolaisille mahdollisuus 2 viikon tutustumisjaksoon. 

PAM ja työnantajien Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa saavuttivat neuvottelutuloksen matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta maaliskuun ensimmäisellä viikolla. PAMin hallitus hyväksyi sen 10.3. PAM ja Apteekkien työnantajaliitto sopivat maaliskuun alussa harjoitteluohjelman ehdoista vuosille 2020-2021. Helmikuun loppupuolella PAM teki sopimuksen asiasta Kaupan Liiton kanssa.

Eri aloilla on hieman erilaisia määräyksiä Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksissa. Kokoamme  eri alojen sopimusten sisällön ja työsopimusmallit yhteen tänne.

Koululaisilla ja opiskelijoilla on myös muita mahdollisuuksia hakea kesätöihitä. Monissa PAMin solmimista työehtosopimuksista on sovittu muun muassa koululais- ja harjoittelijapalkoista. Tutustu oman alasi työehtosopimukseen.

 

10.3.2010 Juttua päivitetty tiedoilla matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluiden sopimuksesta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat