Uutinen - 08.01.2020 klo 15.18
Työhyvinvointi

Uusi foorumi pui työsuojelun trendejä – työsuojeluvaltuutettuja haetaan osallistujiksi

Foorumi toimii enimmäkseen verkossa. How Space -alustan käyttöön opastetaan, PAMn työympäristösihteeri Erika Kähärä sanoo. Kuva: Eeva Anundi

Foorumi toimii enimmäkseen verkossa. How Space -alustan käyttöön opastetaan, PAMn työympäristösihteeri Erika Kähärä sanoo. Kuva: Eeva Anundi

Työsuojeluasioita varten perustetaan PAMissa uusi työsuojelufoorumi. PAMin Erika Kähärän mukaan tarkoitus on saada nopeammin tietoon työsuojelun trendejä ja ilmiöitä.

Työsuojeluasioita käsitellään PAMissa kaudella 2020–2023 uudessa työsuojelufoorumissa. Sinne valitaan jäseniksi 30–40 työsuojeluvaltuutettua. Valinnat tehdään ammattiosastojen esitysten pohjalta, mutta kiinnostuneet voivat myös itse hakea foorumiin. Hakuaika kestää ensi viikon perjantaihin eli 17. tammikuuta asti.

”Tärkeää on kiinnostus työympäristöasioihin ja halu kehittää pamilaisten alojen työoloja ”, PAMin työympäristösihteeri Erika Kähärä sanoo.

Toiveissa olisi saada kaikki suurten työpaikkojen työsuojelutehtävissä olevat mukaan, mutta jotta erilaisten työpaikkojen työsuojeluasiat olisivat mahdollisimman kattavasti käsittelyssä, mukaan toivotaan edustusta myös pienemmistä työpaikoista.

Foorumin tehtävänä on kerätä ja jakaa tietoa työpaikkojen työturvallisuuteen sekä työntekijöiden terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

"Sen avulla saamme nopeammin tietoomme uusia ilmiöitä ja trendejä työsuojelun saralta", Kähärä pohtii.

Työsuojelufoorumi toimii pääasiallisesti sähköisellä alustalla. Alusta mahdollistaa vuoropuhelun itselle sopivana aikana mutta myös reaaliaikaiset virtuaalitapaamiset.

”Kerran vuodessa työsuojelufoorumi kokoontuu lisäksi yhteiseen työpalaveriin”, Kähärä sanoo.

Aiemmin työsuojeluasioita on käsitelty PAMissa samassa valiokunnassa missä on puitu myös tasa-arvoasioita. Nyt työsuojeluasiat saivat oman fooruminsa ja tasa-arvoasioita käsitellään omassa valiokunnassaan.

Hae mukaan foorumiin!

Lähetä täytetty hakulomake sopimusyksikölle 17.1.2020 mennessä sähköisesti ammattiosastojen sivuilla olevalla lomakkeella.

Lisätietoja antavat PAMin työympäristöasiantuntijat Erika Kähärä tai Merja Vihersalo.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat