Uutinen - 19.03.2018 klo 12.36
Työehtosopimusneuvottelut

Useiden alojen tes-neuvottelut jatkuvat

Puhelinpalvelujen, golfin, kotitalouskonehuollon, kuvanvalmistuksen ja bingon työntekijöiden työehtoja neuvotellaan tällä viikolla. Kaikissa pöydissä vastassa on Palvelualojen työnantajat PALTA.

Puhelinpalvelujen ja yhteyskeskusten työehtosopimusneuvottelut olivat jo viime viikolla lähellä ratkeamista. Neuvotteluja jatketaan tänään maanantaina 19.3. Työehtosopimusneuvotteluille tyypillistä on kuitenkin, että valmista on vasta sitten, kun kaikista asioista on sovittu.

Golf-alan työntekijöiden vähimmäistyöehdoista on sovittu neuvotteluaika tiistaille 20.3.

Perjantaille 23.3. on tehty neuvotteluvaraus kotitalouskone- ja kodintekniikkahuollon sekä palveluautomaattialan työehtosopimuksesta, kuvanvalmistusalan työehtosopimuksesta sekä bingo-alan työehtosopimuksesta.

 Golfin, kuvanvalmistamoiden ja bingon työehtosopimukset ovat yleissitovia, jolloin neuvoteltujen työehtosopimusten vähimmäistyöehdot koskevat kaikkia alalla työskenteleviä. Puhelinpalvelujen ja yhteyskeskusten sekä kotitalouskone- ja kodintekniikkahuollon sekä palveluautomaattialan työehtosopimukset taas ovat normaalisitovia. Silloin työehtosopimuksen vähimmäistyöehtoja noudatetaan vain työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä.

Kaikissa näissä työehtosopimuksissa työnantajia edustaa Palvelualojen työnantajat PALTA.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat