Uutinen - 07.02.2018 klo 09.06
Ulosmarsseja kiinteistöpalvelualalla

Ulosmarsseja viidessä kiinteistöpalvelualan työpaikassa – vastalause työnantajien yritykselle heikentää alan työehtosopimusta

ISS Palveluiden siivoojat marssivat ulos BAYERin ja ORIONin lääketehtailta Turussa tänään aamuvarhain.

ISS Palveluiden siivoojat marssivat ulos BAYERin ja ORIONin lääketehtailta Turussa tänään aamuvarhain.

Varhain aamulla keskiviikkona 7.2. Palvelualojen ammattiliitto PAMin kiinteistöpalvelualan jäseniä on marssinut ulos työpaikoista eri puolella Suomea. Työntekijät - pamilaiset siivoojat - paheksuvat kiinteistötyönantajien rajuja heikennysesityksiä ja tes-neuvottelujen hidasta etenemistä.

Vastalauseenaan koko Lassila ja Tikanojan siivoushenkilöstö marssi ulos heti aamulla kuuden jälkeen Stora Enson Imatran Kaukopään sekä Tainiokosken tehtailta. Ulosmarssi vaikuttaa muun muassa tehtaiden siivoukseen ja puhtaanapitoon. Takaisin töihin työntekijät eivät enää palaa tänään.

Lassila ja Tikanojan siivoushenkilöstö marssi ulos aamulla klo 6 Stora Enson Imatran Kaukopään sekä Tainiokosken tehtailta.

Työntekijöitä edustava luottamusmies Auli Velling kertoo, että työntekijöiden mitta täyttyi, kun he kuulivat työnantajien merkittävistä aikeista heikentää työehtosopimusta.
”Tönantajien tavoitteet olivat työntekijöille liikaa, siksi tämä yhteinen päätös lähteä kävelemään ulos. Toivomme että tästä on hyötyä”, Velling sanoo.

Myös Lounais-Suomessa kiinteistöpalvelualan työtekijöiden mitta täyttyi aamutuimaan keskiviikkona. ISS Palveluiden palveluksessa työskentelevät siivoojat kävelivät ulos BAYERin lääketehtaalta Turussa klo 06.00. Ulosmarssi kestää vuorokauden ja työntekijät palaavat työpaikalle seuraavana aamuna 06.00.
Pääluottamusmies Esa Hoppendorfin mukaan työntekijöiden ulosmarssi vaikuttaa vahvasti tehtaan toimintaan, koska siellä tehdään vuorotyötä.

ORIONin lääketehtaalta marssittiin ulos 20 hengen voimin klo 06.00. Kyseessä ovat ISS Palveluiden siivoojat Turussa. Ulosmarssi kestää koko päivän.
Myös ORIONin tehtaalla vaikutukset ovat laajat.

”Tämä on yksi tapa vauhdittaa tes-neuvotteluja koska työnantajan heikennykset ovat nyt kaikkien huulilla”, sanoo Esa Hoppendorf.

Virastotalo jää siivoamatta Joensuussa
ISS:n palvelukeskuksen pamilaiset työntekijät, joita oli työvuorossa 4, poistuivat työpisteiltään keskiviikkona noin kello 8.30 Joensuun virastotalolta. Pääluottamusmies Pirjo Kinnusen mukaan virastotalo jää siivoamatta.

Tyypillinen kokoaikaisen siivoojan peruspalkka on työehtosopimuksen mukaan 1663 euroa kuukaudessa.

Kiinteistötyönantajat ry esittää muun muassa kaikista lauantai-, aatto-, sunnuntai- ja pyhäpäiväkorvauksista ja luopumista ja erilaisia päivittäisen työajan pidennyksiä, joihin työnantaja voisi yksipuolisesti määrätä työntekijän. Yhteenveto PAMin ja Kiinteistötyönantajien tes-esityksistä

PAMin ja Kiinteistötyönantajat ry:n neuvottelut alan uudesta työehtosopimuksesta ovat edenneet hitaasti ja neuvotteluilmapiiri on ollut heikko. Neuvotteluissa on tällä hetkellä paussi, eikä uudesta neuvotteluajasta ole vielä sovittu.


Korjaukset tehty 7.2. klo 09:54: Työntekijät eivät palaa enää tänään töihin Stora Enson Imatran Kaukopään sekä Tainiokosken tehtaisiin.

Kyseessä ei ollut ISS Palvelut Oy:n Palvelukeskuksen siivoojat, vaan ISS Palveluiden siivoojat.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat