Uutinen - 01.06.2020 klo 14.20
Työttömyyskassa

Työttömyyskassan käsittelyaika lyhentynyt

Kuva: Gettyimages

Kuva: Gettyimages

Palvelualojen työttömyyskassalta kuluu tällä hetkellä 26 työpäivää hakijan ensimmäisen työttömyyspäivärahan käsittelyyn. Aika on vieläkin pitkä, mutta selvästi lyhyempi kuin edellisellä viikolla.

Julkaisemme Palvelualojen työttömyyskassan hakemus- ja käsittelymäärät viikoittain.

Koronapandemia on kasvattanut Palvelualojen työttömyyskassan hakemusmääriä rajusti. Viime viikkoina ensimmäisiä, eli ansiopäivärahajakson aloittavia, hakemuksia on kuitenkin viikko viikolta hieman aiempaan vähemmän.

Kokonaismäärät ovat kuitenkin suuria. Maalis- ja huhtikuussa saapuneiden hakemusten määrä on suurempi kuin koko viime vuonna: 1.3. – 27.4. ensimmäisiä hakemuksia saapui yhteensä 22 478 kpl. Vuonna 2019 taas ensimmäisiä hakemuksia tuli 18 268 kpl eli keskimäärin 1 522 kpl kuukaudessa.
  
Viime viikon aikana työttömyyskassaan tuli 2135 
ensimmäistä hakemusta. Se on 55 hakemusta vähemmän kuin viime viikolla Ensimmäinen hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla ansiopäivärahaa haetaan ensimmäistä kertaa tai yli 6 kuukauden tauon jälkeen.

Viikon aikana työttömyyskassassa käsiteltiin 3859 ensimmäistä hakemusta. Se  on 1,5 kertainen määrä edelliseen viikkoon nähden.  Käsittelyaika on tällä hetkellä 26 työpäivää.  Edellisellä viikolla se oli 37 työpäivää.  Kassan palvelulinjoille tuli 6070 puhelua, joista 1045 puheluun pystyttiin vastaamaan.

Palvelualojen työttömyyskassa on hakenut erilaisia ratkaisuja hakemusten ripeämpään käsittelyyn. Viime viikolla kassa otti käyttöön robotin nopeuttamaan hakemusten
 esikäsittelyä. Lisäksi käsittelykapasiteettia on lisätty mm. sisäisillä työjärjestelyillä ja työprosessien nopeuttamisella.  Työttömyyskassa on myös rekrytoinut uusia työntekijöitä. 

Julkaisemme joka viikko edellisen viikon aikana saapuneiden ja käsiteltyjen hakemusten määrät. Kerromme myös minkä verran jäsenten puheluihin vastattiin ja mikä on sen hetkinen hakemusten käsittelyaika. Keräämme tiedot yhteen paikkaan, josta on helppo seurata tilanteen kehittymistä. Katso lisätietoa täältä.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat