Uutinen - 02.07.2020 klo 13.15
Työttömyyskassa

Työttömyyskassan hakemusjonot pienenevät pikkuhiljaa – viime viikolla käsiteltiin 1976 ensimmäistä hakemusta

Kuva: Gettyimages

Kuva: Gettyimages

Koronapandemian aiheuttamaa hakemustulvaa on saatu purettua, mutta työtä jonojen purkamiseksi riittää yhä.

Viime viikon aikana työttömyyskassaan tuli 1164 ensimmäistä hakemusta. Ensimmäinen hakemus tarkoittaa hakemusta, jolla ansiopäivärahaa haetaan ensimmäistä kertaa tai yli 6 kuukauden tauon jälkeen.

Viikon aikana työttömyyskassassa käsiteltiin 1976 ensimmäistä hakemusta.  Viime viikolla kassan palvelulinjoille tuli 1071 puhelua, joista 854 puheluun pystyttiin vastaamaan.


Työttömyysturvan väliaikaisia lakimuutoksia jatkettiin
 

Työttömyysturvaa hakevien kannattaa huomioda, että  aiemmin säädettyjen lakimuutosten voimassaoloja pääsääntöisesti jatkettiin, minkä lisäksi myös seuraavat uudet lakimuutokset astuivat voimaan 1.7.2020 alkaen:

  • Ansiopäivärahan 300-500 päivän enimmäismaksuaika ei kulu (missään tilanteessa). Enimmäisaika ei kerry ajalla 1.7.-31.12.2020.
  • Jos peruspäivärahan enimmäismaksuaika on kesken, 13 viikon työssäoloehtoa voidaan soveltaa vain silloin, kun työskentelyedellytykseen on luettu työviikko 1.7.2020 jälkeen. Tämä johtuu siitä, että peruspäivärahalta siirtyvät lisättiin muutoksen piiriin myöhemmällä lakimuutoksella.

Tutustu tästä yhteenvetoon työttömyysturvan väliaikaisista lakimuutoksista ja niiden voimassaolosta


Kysyttävää päivärahan hakemisesta?


Päivärahaa hakevien kannattaa ensisijaisesti etsiä tietoa työttömyyskassan sivuilta ja tarkistaa omaa hakemusta koskevat tiedot kassan verkkopalvelusta. Ajankohtaiset tiedot hakemusten käsittelytilanteesta työttömyyskassassa löydät tältä sivulta.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat