Uutinen - 10.12.2017 klo 10.04
Työehtosopimusneuvottelut

Työsulku käynnissä – työnantajien toimet koskettavat vain harvoja pamilaisia

Työnantajaliiton julistama työsulku alkoi perjantaina 8.12. Ylläksellä muutaman PAMin jäsenen töihin pääsy estettiin. Kuva: Otto Ponto

Työnantajaliiton julistama työsulku alkoi perjantaina 8.12. Ylläksellä muutaman PAMin jäsenen töihin pääsy estettiin. Kuva: Otto Ponto

Työnantajaliitto MaRan julistaman työsulun päivä numero 3 on käynnistynyt aamulla kello 8.00 alkaen. Työsulku on kautta aikojen ollut poikkeava työtaistelutoimenpide, jota työnantajat ovat käyttäneet vain harvoin.

PAMin saamien tietojen mukaan työsulku ei ole vaikuttanut pamilaisiin ohjelmapalvelualan yrityksissä, joita se tänään koskee. Samaa viestiä on kuulunut Ounasvaarassa sijaitsevan hiihtokeskuksen osalta.

”Emme ole kuulleet, että työnantaja olisi estänyt työntekijöiden töihin saapumista. Työt vaikuttaisivat jatkuvan yrityksissä pamilaisten osalta normaalisti työvuorojen mukaan”, kertoo PAMin toimitsija Katja Koivuranta Rovaniemeltä.

Perjantaina, samoin kuin eilen, työsulku esti vain muutamien Palvelualojen ammattiliitto PAMiin kuuluvien jäsenten työnteon. Työsulku ei ole toteutunut täydessä laajuudessaan kaikissa yrityksissä, joihin se on julistettu.

”Töitä on tehty pamilaistenkin voimin suurimmassa osassa työsulkuun julistetuista työpaikoista. Perjantaina olimme paikalla, kun työnantaja ilmoitti kahdelle työntekijälle, ettei töihin pääsy onnistu. Kirjallista perustelua ei työntekijöille ole työsulkupaikoissa annettu, vaikka sitä olisi pyydetty. Samoin eilen kuulin, että kaksi työntekijää on poistunut työpaikaltaan Ylläkseltä työnantajan estettyä töihin pääsyn”, Koivuranta kertoo.

Tähän mennessä tapahtunut: neuvottelut tyssäsivät alkuunsa

Hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelualan työntekijöiden työehtosopimuksista on neuvoteltu työntekijäliitto PAMin ja työnantajaliitto MaRan välillä lokakuusta 2017 lähtien.

Työehtosopimusneuvotteluissa alan työntekijöitä edustava ammattiliitto ja alan yrityksiä edustava työnantajaliitto neuvottelevat alan vähimmäistyöehdoista, esimerkiksi palkoista ja työajoista. Neuvottelujen tuloksena syntyy työehtosopimus, joka tehdään määräajaksi, eli työehtosopimuskaudeksi. Hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelualojen työehtosopimusten alaisissa töissä työskentelee Suomessa noin 1000 ihmistä.

Neuvotteluista huolimatta tulosta työehtosopimuksesta ei ehditty saamaan valmiiksi. Marraskuun 14. päivä työnantajaliitto MaRa ilmoitti katkaisevansa neuvottelut.

”Työehtosopimusneuvotteluissa on usein monia erilaisia vaiheita, ja ne saattavat kestää pitkäänkin. Neuvottelujen katkaiseminen on yleensä ollut työmarkkinajärjestöjen välillä tapa ilmaista tyytymättömyys tilanteen etenemiseen, tai sitä voi myös käyttää esimerkiksi aikalisänä omien tavoitteiden uudelleen jäsentämistä varten”, PAMin järjestöpäällikkö Heidi Lehikoinen arvioi.

Työsulku julistettiin yllättäen

Noin viikko neuvottelujen katkaisemisen jälkeen 22.11. työnantajat julistivat työsulun. Sen ilmoitettiin koskevan yhteensä 27 yrityksen ja toimipaikan PAMiin kuuluvia työntekijöitä, yksittäisinä päivinä, alkaen 8.12. ja päättyen 18.12.

Työnantajien ilmoitus työsulusta oli poikkeuksellinen, ei tosin MaRan osalta ainutlaatuinen toimenpide. Sen historiasta löytyy vastaavanlainen tilanne vuodelta 1991, jolloin työnantajaliitto julisti työsulun hotelli- ja ravintola-alan jäsenyrityksiinsä vauhdittaakseen työehtosopimuksen syntymistä.

PAMin mielestä työnantajien ilmoitus sulusta oli käsittämätön. PAMin puheenjohtaja Ann Selin kommentoi asiaa tuoreeltaan marraskuussa toteamalla:

”Pidän MaRan toimintaa heille hyvin epätyypillisenä. Ensin katkaistaan neuvottelut ja nyt halutaan siirtää neuvottelujen johtaminen itseltä valtakunnansovittelijalle sulun julistuksella tilanteessa, jossa palkoista neuvottelu osapuolten kesken oli tuskin päässyt alkuun.”

Työsulku on työnantajien työtaistelutoimi, josta on annettava ilmoitus valtakunnansovittelijalle. Valtakunnansovittelija Minna Helle kutsui osapuolet luokseen 28.11. Sovittelu käynnistyi ja sovittelijan johdolla on etsitty tiiviisti ratkaisua työriitaan lähes parin viikon ajan.

Tilanteen jatkuessa on kuitenkin ollut ilmeistä, että suurin yksittäinen ratkaistava asia työriidassa on alojen palkankorotuksiin liittyvät tavoitteet. Viime torstaina, päivää ennen ilmoitettujen työsulkujen alkamista, sovittelu jatkui useaan otteeseen. Se ei kuitenkaan johtanut sovintoesitykseen. Työsulut alkoivat perjantaina 8.12. ja seuraavan kerran sovittelua jatketaan maanantaina 11.12.

Sovitteluprosessin alkuvaiheessa PAMin puheenjohtaja Selin avasi neuvotteluosapuolten välistä tilannetta näin:

”Meillä on työnantajajärjestön kanssa näkemyseroja siitä, kuinka paljon menestyvillä ja hyvää tulosta tekevillä yrityksillä on velvollisuus huomioida työntekijöitä esimerkiksi kohtuullisin palkankorotuksin. Me haluamme reilua ja oikeudenmukaista työelämää, joka toteutuu myös palkoissa ja edistää palvelualojen vetovoimaa.”

PAM on ollut huolissaan siitä, mitä työnantajien julistama työsulku aiheuttaa niin työntekijöille kuin koko alalle. Lapin sesongin onnistuminen on koko Suomen matkailualalle tärkeä tekijä.

Perjantaina käynnistyneet työsulut ovat Selinin mielestä valitettavia työntekijöille, mutta myös koko alan vetovoimalle. Hän toivoo, että työsuluista huolimatta työehtosopimusneuvotteluja kiristävä työriita saadaan ratkaistua.

”Meidän tavoitteenamme on koko ajan ollut saada ratkaisu sopimalla”, Selin muistuttaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat