Artikkeli - 14.01.2020 klo 09.03
Nuoret

”Työskentely eri myymälöissä on hyväksi ja virkistävää”, sanoo PAMin uusi jäsen Susanna Lätti

Susannan työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu, tuotteiden hyllytys ja varaston hallinta sekä kassatehtävät. Kuva: Rami Marjamäki.

Susannan työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu, tuotteiden hyllytys ja varaston hallinta sekä kassatehtävät. Kuva: Rami Marjamäki.

Susanna työskentelee osa-aikaisena myyjänä Alkossa. Hän viihtyy erinomaisesti asiakaspalvelutehtävissä, ja se on yksi syy miksi kaipasi takaisin palvelualalle viime syksynä.

Olen Susanna Lätti, 28.

Asun Tampereella.

Liityin PAMiin 26.12.2019.

Työskentelen osa-aikaisena myyjänä Alkossa. Aloitin työt sesonkimyyjänä marraskuussa kahden kuukauden sopimuksella. Aluksi tein töitä Lempäälän, Koivistonkylän Prisman ja Ideaparkin myymälöissä. Ilokseni sain työsopimukseeni jatkoa, ja nyt minulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka myötä siirryin Stockmannin ja Tammelan myymälöihin. Pidän siitä, että Alkossa työntekijät kiertävät eri myymälöissä, ja lisävuoroja on tarjolla ympäri Tampereen aluetta. Työn sisältö ja tuotteet pysyvät samanlaisina, mutta työkaverit ja asiakaskunta vaihtelevat myymälöiden välillä.

Työtehtäviini kuuluu asiakaspalvelu, tuotteiden hyllytys ja varaston hallinta sekä kassatehtävät. Olen saanut Alkolta todella hyvän perehdytyksen työtehtäviini. Viinit ja pienpanimo-oluet ovat kiinnostaneet minua jo pitkään, joten olen kerryttänyt osaamistani niistä oman innostukseni myötä. Siitä huolimatta olen oppinut myös paljon uutta työni kautta lyhyessä ajassa. Työn pitää mielestäni tarjota haasteita, jotta pystyy kehittämään itseään.

Työaikani on joustava, joten pystyn hyvin itse räätälöimään oman aikatauluni. Se mahdollistaa myös sen, että pystyy tekemään muita hommia sivussa. Koulutukseltani olen elokuva- ja televisioalan tuottaja, ja teen silloin tällöin videotuotantoa freelancerina. Viimeisten kahden vuoden ajan työskentelin koulunkäynninohjaajana. Aiemmin olen työskennellyt myös kahviloissa ja pikaravintoissa sekä erilaisissa ravintola- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Parasta työssäni on asiakkaat. Olen viihtynyt todella hyvin asiakaspalvelutehtävissä, se on yksi syy miksi kaipasin takaisin palvelualalle. Koen, että vahvuuteni tulevat esille asiakaskohtaamisissa. Pidän siitä, että työssäni voin paneutua ajan kanssa asiakaspalveluun.

Työpaikalla vietetään paljon aikaa, joten on tärkeää, että työkavereitten kesken on hyvä meininki ja puhalletaan yhteen hiileen. Alkossa on kannustava työilmapiiri ja paljon eri-ikäisiä työntekijöitä, joilla on monipuolisia koulutustaustoja.

Liityin PAMiin, kun sain juuri ennen joulua tietää töiden jatkuvan. Tunsin, että uuden pitkäaikaisen työn myötä oli luontevaa siirtyä myös Palvelualan ammattiliittoon PAMiin. Liiton ja työttömyyskassan jäsenyys antaa turvaa sekä työelämään että elämiseen. Ikinä ei voi tietää mitä elämässä tapahtuu. Haluan myös tukea naisvaltaisten alojen liittoja. Uskon siihen, että ammattiliitot pystyvät edistämään työelämän asioita.

Vapaa-ajallani pelaan paljon lauta- ja konsolipelejä, ja kotoani löytyy iso kokoelma lautapelejä. Kuulun myös lukupiiriin, joten tykkään lukea. Se on hyvä tapa saada nollattua kaikkea.

 

 

Teksti: Marie Sandberg-Chibani

 

Uusimmat

Suosituimmat