Artikkeli - 03.12.2018 klo 10.05
Työhyvinvointi

Työntekijät palkitsivat parhaat työkaverit Oulun Osuuskauppa Arinassa

Osuuskauppa Arinan pääluottamusmies Kimmo Alatalo ja päätyösuojeluvaltuutettu Johanna Rajalahti uskovat, että palkitseminen luo työntekijöiden arvostusta. Kuva: Antti Leinonen.

Osuuskauppa Arinan pääluottamusmies Kimmo Alatalo ja päätyösuojeluvaltuutettu Johanna Rajalahti uskovat, että palkitseminen luo työntekijöiden arvostusta. Kuva: Antti Leinonen.

Hektisen työtahdin pyörteissä työntekijän antama panos työyhteisölleen saattaa jäädä huomiotta. Osuuskauppa Arinan pääluottamusmies sai idean, jolla nostetaan esiin työpaikkojen valopilkut.

”Jalkapallossa valitaan usein kauden päätteeksi vuoden tsemppipelaaja. Kun muistelin junnujen parhaan pelaajan valitsemista, minulle tuli mieleen, että miksi ei työpaikoillakin tehdä samaa,” kertoo Osuuskauppa Arinan pääluottamusmies Kimmo Alatalo.

Alatalo on viettänyt jalkapallon parissa kymmeniä vuosia, joista noin 20 vuotta hän on valmentanut junioreja. Hän herkistyy aina nähdessään, miten suuri merkitys oman joukkueen antamalla tunnustuksella on pelaajille.

Parhaan työkaverin palkinto

  • Osuuskauppa Arinan työntekijät valitsivat Essi Niinistön, Anna-Kaisa Tuuttilan ja jutun lopun kuvasta puuttuvan Erja Arhipoffin parhaiksi työkavereikseen.
  • Ensimmäistä kertaa annettava tunnustus nostaa esiin hyvien työkavereiden merkityksen.
  • PAMin puheenjohtaja Ann Selin luovutti parhaan työkaverin palkinnot työntekijöille 30.11. Oulussa. 

”Eihän mikään ole niin hyvä palkinto, kuin että omat pelikaverit, tai tässä tapauksessa työkaverit, antavat sen tunnustuksen”, hän pohtii.

Alatalo sai idean siitä, miten joukkuepelistä tutun käytännön voisi siirtää kiireen, stressin ja tehostamisen vaatimusten täyteiseen työelämään. Niinpä hän päätti ehdottaa ideaa kauden parhaan työkaverin palkitsemisesta Arinan päätyösuojeluvaltuutetulle Johanna Rajalahdelle sekä mara-puolen pääluottamusmiehelle Miira Salolle.

Idea sai heti kannatusta ja päätettiin, että esimiehet rajattaisiin tämän palkinnon ulkopuolelle, sillä heille on jo omia palkintoja. Hyville työkavereille ei sen sijaan ole aiemmin vastaavaa tunnustusta jaettu.

Palkittavien työkavereiden löytämiseksi työntekijöille lähetettiin kysely, jossa pyydettiin ilmiantamaan ehdokkaita palkinnon saajiksi. Ehdotuksia tuli Alatalon mukaan kaiken kaikkiaan 40 kappaletta. Kaikki huomioitiin kunniakirjoilla, minkä lisäksi kolme sympaattisimman perustelun saanutta saivat kolmikon itse hankkimat lahjapalkinnot.

Palkitsemistilaisuus järjestettiin marraskuun lopussa Oulussa Tyrnäväntien Arinan kokoustilassa, jossa kuultiin lauluntekijä Markus Lukkarila ja muusikko Jani Vaheran ensiesitys kappaleesta "Päivä kerrallaan".

Perusteluiden joukossa oli paljon hyvien työntekijöiden kuvauksia, joissa kehuttiin esimerkiksi työkaverin nopeutta tai tehokkuutta työtehtävien suorittamisessa.

”Ne ovat hienoja ominaisuuksia, mutta se ei kuitenkaan ollut tässä tarkoituksena, vaan haluttiin palkita nimenomaan sellaisia ihmisiä, joiden kanssa työkaverit tekevät mielellään töitä”, Alatalo kertoo.


Omalle työkaverilleen Alatalo antaa kiitosta idean tukemisesta ja toteuttamisesta.

”Ilman Johannan apua ja työpanosta tämä tapahtuma ei olisi onnistunut.”

Parhaiden työkavereiden palkitsemisesta Alatalo, Rajalahti ja Salo tekevät uuden jokavuotisen perinteen Arinaan ja toivovat, että muissakin alueosuuskaupoissa tämä otettaisiin käytännöksi.

”Tunteisiinhan tämä itselläkin meni ja ensimmäiseksi vuodeksi homma onnistui erittäin hyvin! Toivottavasti idea lähtisi leviämään muuallekin!” Alatalo sanoo.
<
>

 

 

Teksti: Minna Raitapuro

 

Uusimmat

Suosituimmat