Tiedote - 22.11.2017 klo 16.33

Työnantajat julistivat raukkamaisen työsulun

Palvelualojen ammattiliitto PAM on käynyt neuvotteluja hiihtokeskusten ja ohjelmapalveluiden työehtosopimuksista Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n kanssa. MaRa katkaisi neuvottelut 14.11. ja ilmoitti tänään työsulusta. PAMin puheenjohtaja Ann Selin pitää työnatajien toimintaa käsittämättömänä.

Työnantajien ilmoitus työsulusta on poikkeuksellista ja osoittaa haluttomuutta sopia palkoista ja työehdoista neuvottelemalla.

- Pidän MaRan toimintaa heille hyvin epätyypillisenä. Ensin katkaistaan neuvottelut ja nyt halutaan siirtää neuvottelujen johtaminen itseltä valtakunnansovittelijalle sulun julistuksella tilanteessa, jossa palkoista neuvottelu osapuolten kesken oli tuskin päässyt alkuun.

- Tätäkö on nyt työnantajien vastuullinen sopimustoiminta?, kysyy Selin.

Matkailualan taloudellinen tilanne on nyt hyvä ja näkymät tulevan talven matkailulle ovat erittäin hyvät. Selin pelkää työnantajien vaarantavan toimillaan kasvun odotukset ja pitää työsulkua provoisointina.

- On käsittämätöntä, että työnantajat haluavat vaarantaa matkailualan kasvun julistamalla työsulun. Neuvottelutilannetta työsulun julistaminen ei paranna, vaan vaikeuttaa sitä entisestään. Pidämme työsulun rajaamista vain PAMin jäseniin yhdenvertaisuuslain vastaisena syrjivänä toimenpiteenä, toteaa Selin.

- Olisin toivonut, että olisimme pystyneet neuvottelemaan rakentavassa ja liittokohtaisten neuvottelujen hengessä, jossa lähtökohtana on alan tarpeet ja taloudellinen tilanne.

PAMin hallitus käsittelee tilannetta tarvittaessa hyvinkin nopealla aikataululla.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat