Uutinen - 17.08.2018 klo 16.00
Esimies

Työhyvinvointikurssi herättelee esimiehet pohtimaan työntekijöiden jaksamista

Kari Mokkila pitää työpaikkansa, Kansallisoopperan ja -baletin, kansainvälisyydestä. Kuvaaja: Heli Sorjonen

Kari Mokkila pitää työpaikkansa, Kansallisoopperan ja -baletin, kansainvälisyydestä. Kuvaaja: Heli Sorjonen

Näyttämömestari Kari Mokkilan työpaikalla Suomen Kansallisoopperassa ja -baletissa töitä tehdään kuutena päivänä viikossa ja työaika on epäsäännöllistä.

Suomen Kansallisoopperassa ja -baletin näyttämömestari Kari Mokkila osallistui keväällä esimiehille järjestetylle PAMin työhyvinvointikorttikurssille. Se oli hänen mielestään tiivis paketti: asiaa oli paljon ja aikaa vähän.

"Kurssi herätti paljon kysymyksiä ja ajatuksia. Siellä pohdittiin muun muassa, mitä ja miten työntekijöiden hyvinvointiin voi vaikuttaa", Mokkila sanoo.

Näyttämömestarin työ on haastavaa.

”Välillä, ensi-iltaa tehtäessä, työtahti on kovin kiivas ja päivät pitkiä. Tasaisempaa työ on silloin, kun suunnitellaan uutta. Silloin taas työ on ns. moniajoa, saman päivän aikana joutuu keskittymään moniin teoksiin, nopeallakin sykkeellä", kertoo Mokkila ja toteaa työnkuvaansa kuuluvan myös ennustamisen.

”Joskus voi joutua tekemään tärkeitä päätöksiä ilman kovinkaan suurta etukäteistietoa, ja vain toivoa, että ei mene kovin paljon pieleen.”

Työskentely tässä taidetehtaassa on kuitenkin Mokkilan mielestä hienoa ja jännittävää.
”Talon kansainvälisyys ja ihmisten työhön heittäytyminen on upeaa.”

Suomen kansallisooppera ja -baletti työllistää vakituisesti yli 500 ihmistä ja sen vaikutus liike-elämään jo pelkästään Töölössä on huomattava. Moni ravintola lähettyvillä joutuisi laittamaan lapun luukulle, jos ooppera sulkisi ovensa.

Esimiehille suunnattu työhyvinvointikorttikurssi järjestetään 29.10. PAMin keskustoimistolla Helsingissä. Koulutuksen päätteeksi kertaamme kurssilla opitut asiat pienen tentin muodossa ja koulutuksen päätteeksi saat Työturvallisuuskeskuksen myöntämän työhyvinvointikortin.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 4.10.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat