Uutinen - 12.03.2018 klo 08.37
Työehtosopimusneuvottelut

Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat tällä viikolla pienempien alojen sopimusneuvotteluilla

Useita työehtosopimusneuvotteluja on edelleen käynnissä. Tällä viikolla neuvotellaan muun muassa Avecran, huvi-, teema- ja elämyspuistojen sekä call centereiden työehtosopimusten alaisissa töissä työskentelevien työntekijöiden työehdoista.

Työehdoista on saatu työehtosopimusratkaisut kaupan, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan sekä kiinteistöpalvelujen aloille. Neuvottelukierros ei kuitenkaan vielä ole ohitse, vaan edelleen neuvotteluja jatketaan useiden alojen osalta.

Maanantaina 12.3. jatketaan neuvotteluja huvi-, teema ja elämyspuistojen osalta. Työehtosopimus on yleissitova ja sen alaisissa töissä työskentelee noin 800 työntekijää. Tekstikysymyksiä on hiottu ja ratkaisua uusiksi työehdoiksi etsitään edelleen.

Tiistaina 13.3. jatkuvat neuvottelut Avecra Oy:n junapalveluhenkilökuntaa koskeva yrityskohtaisen työehtosopimusratkaisusta, jossa sovitaan työehdot noin 200 työntekijälle. Neuvottelut ovat edenneet ja muun muassa tekstikysymyksiä on hiottu, mutta palkkaratkaisua ei vielä ole neuvottelupöydässä syntynyt.

Viime viikolla neuvoteltiin tiukasti myös puhelinpalvelu- ja yhteyskeskusalan eli call centereiden työehdoista. Neuvotteluissa hankalana asiana on tällä hetkellä työnantajan tavoite maksaa osa palkankorotuksista yrityskohtaisesti. Ratkaisun etsimistä jatketaan myös tämän alan osalta neuvotteluissa tiistaina 13.3.

Tämän lisäksi tällä viikolla odotetaan tuloksia myös Suomen Kansallisoopperan ja Suomen Kansallisteatterin teknisten työntekijöiden työehtosopimusten osalta. Näistä neuvotteluista on neuvottelutulokset saavutettu jo aiemmin, mutta ne ovat odottaneet hallintojen käsittelyä.

Jo valmistuneisiin työehtosopimusratkaisuihin voit tutustua PAMin wikistä:

Apteekki
Kaupan ala
Kiinteistöpalveluala

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat