Uutinen - 25.02.2020 klo 16.25
Nuoret

Tutustu työelämään ja tienaa –sopimus kaupan alalle

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman tavoitteena on helpottaa koululaisten pääsyä tutustumaan työelämään, sen pelisääntöihin, yrityksiin ja työtehtäviin. Kuva: GettyImage

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman tavoitteena on helpottaa koululaisten pääsyä tutustumaan työelämään, sen pelisääntöihin, yrityksiin ja työtehtäviin. Kuva: GettyImage

Koululaiset voivat ensi kesänäkin ottaa tuntumaa kaupan alaan kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa.

PAM ja Kaupan Liitto neuvottelivat yhtä aikaa uuden työehtosopimuksen kanssa Tutustu työelämään ja tienaa sopimuksen. Sopimus tehtiin kahdeksi vuodeksi. Tulevana kesänä ohjelmaan osallistuvalle maksetaan kahden viikon työ-  ja harjoittelujaksosta suorittamisesta palkkana 370 euroa ja 375 euroa vuonna 2021.  

Tutustu ja tienaa harjoitteluohjelmaan voivat osallistua peruskoululaiset, kymppiluokkalaiset, VALMA-ja TELMA koulutuksiin osallistujat sekä lukiolaiset. Ohjelman avulla pyritään tarjoamaan mahdollisuus päästä tutustumaan kaupan työpaikkoihin ja kaupan alaan niille nuorille, joilla ei vielä ole kokemusta työelämästä tai ammattitaitoa.

Ohjelman mukaisia kesäharjoittelijoita pääsevät palkkaamaan vain Kaupan liittoon suoraan tai jäsenjärjestön kautta kuuluvat yritykset. Sopimuksen mukaan Tutustu ja tienaa –harjoittelijoita palkatessaan yritykset eivät käytä muita nuorten työllistämisen tukimuotoja kuten esim. kaupunkien ja kuntien myöntämiä kesätyöseteleitä. 

PAMilla on neuvottelut käymättä tai kesken muiden sopimusalojen Tutustu ja tienaa –sopimuksista. Ohjelma on kuitenkin nuorille vain yksi mahdollisuus saada kesäaikaan työkokemusta. Liki kaikissa PAMin solmimissa eri alojen työehtosopimuksissa on määräyksiä myös koululaisten ja harjoittelijoiden palkoista.

Lisää tietoa Tutustu työelämään ja tienaa –sopimuksesta täällä. Linkin taakse päivitetään tiedot myös muiden sopimusalojen mahdollisista Tutustu ja tienaa –sopimuksista.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat