Uutinen - 24.03.2017 klo 13.11

Tutustu ja tienaa -sopimuksesta neuvottelutulos kiinteistöpalvelualalle

PAM ja Kiinteistötyönantajat ry ovat sopineet Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelusopimuksesta kiinteistöpalvelualalle. Sopimus tarjoaa peruskoululaisille ja lukiolaisille mahdollisuuden 2 viikon tutustumisjaksoon alalla. Tutustumisjaksolta maksetaan kertakaikkisena korvauksena 355 euroa, joka sisältää tutustumisjaksolta kertyneen lomakorvauksen.

PAM ja Kiinteistötyönantajat ry ovat sopineet ohjelman mukaisista korvauksista ja toimintamenetelmistä, joissa peruskoululainen tai lukiolainen tutustuu työelämään kiinteistöpalvelualan tehtävissä.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman tavoitteena on helpottaa koululaisten mahdollisuuksia tutustua yrityksiin ja työelämään, työelämän pelisääntöihin sekä työtehtäviin.

Harjoitteluohjelmassa sovitaan enintään 2 viikon (10 työpäivän) pituinen työsopimus 1.6.–31.8. väliselle ajalle. Sopimuksen mukaan työpäivä voi olla enintään 6 tuntia päivässä ja sen on sijoituttava klo 7-18 väliselle ajalle. Poikkeuksena alle 15-vuotiaat koululaiset, joiden työaika voi alkaa aikaisintaan kello 8.00.

PAM edellyttää, että yrityksissä, joihin työllistyy Tutustu ja tienaa -sopimuksella, huolehditaan nuorten perehdyttämisestä asianmukaisella tavalla ja riittävillä henkilöstöresursseilla. Erityistä huomiota on kiinnitettävä työturvallisuuteen.

Jo aiemmin PAM on sopinut Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmista kesäkaudelle 2017 kaupan ja matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualoille.

(Uutista tarkennettu 27.3.2017 työaikojen osalta)

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat